Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

"Léket kapott az egészségügyi reform"

2008.03.19. 08:33 politikus

Kaotikus állapotok alakultak ki az egészségügyben, a népszavazás megkérdőjelezte az egészségügyi rendszer átalakításának szükségességét - mondta Mikola István az InfoRádió Aréna című műsorában. Az országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke elmondta: a népegészségügyi adatoknak megfelelően kellene elosztani az egészségügyre szánt összeget.

Léket kapott az egészségügyi reform a népszavazás után - mondta az InfoRádiónak Mikola István. Az országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke kiemelte: a kormányzat nem készített vészforgatókönyvet, noha látnia kellett, hogy az emberek nem értenek egyet az ámokfutásszerű egészségügyi átalakítással, így most kaotikus állapotok vannak a rendszerben.

A népszavazás egyértelmű volt, a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése mellett megkérdőjelezte a másfél éves folyamatnak a többi elemét is - hangsúlyozta a Fidesz politikusa.

Mikola István kifejtette, hogy az ellenzék megpróbált segíteni a kormányzatnak, és törvénytervezetet alkottak a kieső bevételek pótlására, de ezt leszavazták a kormánypárti képviselők. Folyamatosan felhívták a figyelmet, hogy nem jó úton haladnak a dolgok, de a kormány elzárkózott a párbeszéd elől - tette hozzá.

A Fidesz politikusa szerint a pénzügyi befektetők, a klientúra-közeli gazdasági társaságok hajtották bele a kormányzatot az egészségbiztosítási átalakításba, és a kabinet engedett a nyomásnak.

"Minden igyekezetünk, mint falra hányt borsó, pergett le a kormányzati hatalom faláról" - hangsúlyozta Mikola István.

Az egészségügyi bizottság alelnöke szerint a népegészségügyi adatoknak megfelelően kellene elosztani az egészségügyre szánt összeget. Mikola István úgy véli: nem lehetséges, hogy az ország egyes régiói között ilyen hatalmas eltérések legyenek az egészségügyi ellátás színvonalát tekintve.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: egészségügy mikola istván

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr53388981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása