Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Vizitdíj-automatát temettek

2008.03.20. 18:18 politikus

Egy vizitdíj-automata makettjét temette el Ágh Péter, a Fidelitas ügyvezető alelnöke és Koszorús László, a Fidelitas országos választmányának elnöke a XVI. kerület Segesvár és a Baross utca sarkánál lévő építési területen.

"Nagyon bízunk abban, hogy ennek az automatának az eltemetésével eltemethetjük azt a politikát, ami hazugságokon és az emberek átverésén nyugszik" - mondta Ágh Péter a jelképes szertartás előtt újságíróknak.

Elmondása szerint azért makettet temetnek el, mert nincs pénzük a több millió forintot érő automatára, amiből kizárólag az egykor Kóka János érdekeltségébe tartozó Medicom Kft. gazdagodott.

Ágh Péter hangsúlyozta, hogy a népszavazás óta a kormánypártok mást sem tesznek, mint próbálják megmagyarázni, miért nem tudják pótolni a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése miatt kieső bevételeket.

Mindez kicsinyes bosszúállás a részükről, hiszen "amire akarnak költeni, arra van pénz" - fogalmazott a politikus, aki hozzátette: "a luxusra, a kommunikációra mindig megtalálják a forrásokat".

A politikus a kormányprogram 1,6 milliárd forint értékű kommunikációját, a kormány 370 millió forintos és az APEH 432 millió forintos autóbeszerzését valamint a Magyar Posta 600 millió forintos reklámozását említette példaként.

Ágh Péter szerint amennyiben "észszerűen" használnák fel a magyar állampolgárok által befizetett pénzt, "nem kellene megsarcolni az embereket, ahogy ezt a vizitdíjjal tették".

Koszorús László a Gazdaságkutató Intézet egyik felmérést idézte, amely szerint a vizitdíj miatt a 90 ezer forintnál alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők 20 százaléka halasztotta el tavaly az orvosi látogatást.

Hogy ez még egyszer Magyarországon többet ne fordulhasson elő, megpróbáljuk minél mélyebbre ásni - utalt Koszorús László a jelképes vizitdíj-automatára.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: fidelitas egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr91389681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása