Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Le kell vonni a népszavazás konzekvenciáit

2008.03.21. 10:09 politikus

A februárban botrányos körülmények között elfogadott egészségbiztosítás privatizációjáról szóló törvény visszavonására szólította fel a kormányt Mikola István.

Léket kapott a kormányzat egészségügyi hajója, az emberek március 9-én a népszavazás során megbuktatták - szögezte le csütörtöki sajtótájékoztatóján Mikola István. Mint fogalmazott, a kormány ahelyett, hogy levonná a konzekvenciákat, egyre idegesebben kommunikál, bosszúvágy hajtja őket, újabb pénzelvonásról beszélnek, ezúttal a gyermekgyógyászat kapcsán. Ezzel kapcsolatban a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa arra hívta fel a figyelmet, hogy nem a gyermekorvosoktól, hanem a gyerekektől vonják meg a gyógyulás lehetőségét.

Mikola István kitért arra is, hogy a kormányzat ismét fenyeget, ugyanis kijelentették: bírságot szabnak ki azokra az egészségügyi intézményekre és a háziorvosokra, akik nem szedik be április 1-jéig a vizitdíjat és a kórházi napidíjat.

A népszavazás konzekvenciáját le kell vonni - húzta alá Mikola István, rámutatva: a februárban botrányos körülmények között elfogadott egészségbiztosítás privatizációjáról szóló törvényt vissza kell vonni. Nem átalakításra, visszavonásra van szükség - jegyezte meg. Hozzátette azt is, hogy egy új koncepcióra, szakmai előkészítésre van szükség, a Fidesz erre készen áll, korábban már kétszer is benyújtotta törvénytervezetéről szóló tervezetét.

A fideszes politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy az MSZP-nek nincs egészségügyi programja, egyszerűen sodródik az SZDSZ profit szemléletű elképzelésével. Mikola István végül úgy fogalmazott: egyre inkább szerveződik a civil társadalom, a civil ellenállás a szolidaritás szellemében.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: népszavazás egészségügy mikola istván

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr90390511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása