Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Gyurcsány cége olcsóbban jut áramhoz, mint bárki más

2008.03.28. 11:50 politikus

Decemberben a Magyar Villamos Művek (MVM) egy olcsóbb energiaszolgáltatásra vonatkozó exkluzív megállapodást kötött hét céggel a nyilvánosság teljes kizárásával - tájékoztatott Fónagy János pénteki sajtótájékoztatóján.

Ez a hét vállalat jelenleg olcsóbban vásárolhat áramot, mit bárki más az országban - jelentette ki a politikus, majd hozzátette, hogy ez akár egy egyszerű gazdasági hír is lehetne, ha közben nem tudnánk azt, hogy mindenki egyre drágábban kapja az áramot, kivéve ez a hét kivételezett cég.

Emlékeztetett arra a képviselő, hogy 2006-óta mintegy 56 százalékkal emelkedett az energia ára. Közben a családok egyre rosszabb körülmények között élnek, a kisvállalkozások pedig mind nehezebb helyzetbe kerülnek a növekvő költségek miatt. Sok család már nem tudja kifizetni a hó végén a számláit, a kis- és középvállalkozások pedig sorba mennek csődbe - mutatott rá Fónagy János.

Visszás az, ahogyan Gyurcsány Ferenc viselkedik: állandóan a közteherviselés fontosságáról beszél, a megszorítások miatt folyamatosan az emberek megértését kéri, s mindeközben az MVM és a Miniszterelnöki Hivatal segítségével másik hat cég mellett a sajátját is ilyen jelentős támogatáshoz juttatja - jegyezte meg a képviselő.

Gyurcsány Ferenc tulajdonában álló cég, a Motim ugyanis - a többi céggel egyetemben - közvetlenül a Miniszterelnöki Hivatalban lobbizott az olcsóbb áramért.

Az említett cégek az MVM-mel kötött megállapodás értelmében négy euróval olcsóbban fognak hozzájutni az áramhoz, mit más fogyasztók, így a számukra biztosított energiakedvezmény mértéke meghaladhatja az 1,5 milliárd forintot. Ez azt jelenti - hívta fel a figyelmet Fónagy János -, hogy ekkora bevételvesztésre kell a Magyar Villamos Műveknek számítania, amit minden bizonnyal a többi fogyasztóval, vagyis az állampolgárokkal és a kisvállalkozókkal fognak megfizettetni.

Így az a helyzet állt elő, hogy amikor mindenki egyre többet fizet az áramért, akkor hét cég olyan megállapodást köt az MVM-mel, ami számukra kb. 1,5 milliárd forintnyi megtakarítást fog eredményezni - hangsúlyozta a fideszes politikus -, melynek segítségével egyre nagyobb lesz a pluszbevételük, melynek következtében igazságtalan előnyökhöz jutnak hozzá a többi céggel szemben.

Fónagy János felszólította Gyurcsány Ferencet: adjon számot arról, hogy miként lehetséges az, hogy amikor az embereknek egyre többet kell fizetniük az áramért, akkor néhány cégnek - köztük az ő vállalatának is - sikerült elérnie, hogy jóval olcsóbban jusson az energiához.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány ferenc hitelesség energetika

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr84410897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása