Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Húszéves a Fidesz

2008.03.30. 16:52 politikus

A hagyományoknak megfelelően, a Bibó Szakkollégiumban ünneplik a Fidesz alapítói a párt születésnapját; a mai, immár huszadik évfordulón Kövér László választmányi elnök mond beszédet.

Pontosan húsz éve, 1988. március 30-án alapította meg a Fiatal Demokraták Szövetségét (Fidesz) 37 egyetemi és főiskolai hallgató, fiatal értelmiségi Budapesten, a Bibó Szakkollégiumban. A születésnap alkalmából vasárnap a Ménesi úti épületben emlékeznek az alapítók.

Az eseményen az egyik alapító, Kövér László mond beszédet.

A szervezet még az alapítás évében - 1988 novemberében - megtartotta első kongresszusát, amelyen a Fidesz-tagok felső korhatárát 35 évben határozták meg. Ezt a korhatárt 1993-ban a párt debreceni kongresszusán eltörölték.
A párt neve 1995-ben változott Fidesz - Magyar Polgári Pártra, majd 2003-ban Fidesz - Magyar Polgári Szövetség lett a hivatalos név.

A Fidesz 19. születésnapját tavaly konferenciával ünnepelte, a megelőző években pedig a Bibó Szakkollégiumban ünnepeltek.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr42410900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása