Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

A koncon marakodik az MSZP és az SZDSZ

2008.04.01. 12:02 politikus

A jelenlegi kormánykoalíció hazánk jövőjét veszélyezteti marakodásával. A kormányzati politikusok felelőtlenségükkel, kicsinyességükkel, tehetetlenségükkel a gazdaság egész szerkezetét zilálják szét - jelentette ki Navracsics Tibor a Fidesz elnökségi ülését követően.

A Fidesz keddi elnökségi ülésén áttekintette a szombat óta húzódó koalíciós válságot. Egészen pontosan azt a marakodást, amely egyre nyilvánvalóbban nem politikai ellentétekről szól, hanem pozíciók elosztásáról - jegyezte meg Navracsics Tibor. A politikus emlékeztetett: az a Szabad Demokraták Szövetsége, amely 2006. október 23-án a Fidesz békés megemlékezésének brutális rendőri szétverése után nem tartotta szükségesnek még azt sem, hogy az MSZP-vel szemben kifogásait hangsúlyozza, most az egészségügyi miniszter menesztése kapcsán koalíciós szakításról beszél. Nincs igazából politikai eltérés a két koalíciós párt között, jelen pillanatban a koncon marakodnak, a kormányzati pozíciókon, illetve azok betöltésén - hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője, hozzátéve: felelőtlen marakodásról van szó, ahol a személyes ambíciók felülírnak mindenfajta politikai elképzelést, illetve összetartozási kényszert.

A koalíció politikusait felelőtlennek nevezve Navracsics Tibor kiemelte: jól mutatja a felelőtlen kormányzati magatartást, hogy Magyarország a régió éllovasából sereghajtójává vált. Mint mondta, ezt a magatartást jól szimbolizálta az is, hogy éppen az együttműködésért felelős államtitkár illette obszcén szavakkal koalíciós partnerét.

A frakcióvezető felidézte, hogy a jelenlegi miniszterelnök tegnap este azt mondta ATV-ben, szerinte normális viselkedés az, hogy tagadja a miniszterek elbocsátásáról szóló híreket, majd utána meneszti őket.

Navracsics Tibor hangsúlyozta: olyan felelőtlen politikusok irányítják jelenleg az országot, akik nem képesek elszámolni tetteikkel, kijelentéseikkel, nem képesek felmérni döntéseik hatását. A gazdaságról, stabilitásról piacgazdaságról, növekedésről nem csak beszélni kell, hanem tenni is kell érte - szögezte le a Fidesz frakcióvezetője. Stabil és kiszámítható körülményeket kell teremteni, amelyek lehetővé teszik a gazdaság szereplőinek, hogy beruházzanak, munkahelyeket teremtsenek, és lássák a jövőt Magyarországon - tette hozzá.

A jelenlegi kormánykoalíció az ország jövőjét veszélyezteti marakodásával. A kormányzati politikusok felelőtlenségükkel, kicsinyességükkel és tehetetlenségükkel a gazdaság egész szerkezetét zilálják szét - húzta alá a politikus. A koalíciós marakodás legközvetlenebb vesztese a gazdaság. A szociális és politikai válság után nagyon hamar akár gazdasági válság is következhet - figyelmeztetett Navracsics Tibor.

Forrás: fidesz.hu

1 komment

Címkék: mszp szdsz navracsics tibor

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr66410920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna 2008.09.22. 19:02:29

Navracsics Úr! Nézzen tükörbe mielőtt megnyilvánul. A szombati rendbontásról nem mond olyan gyorsan véleményt mint a Miniszterelnökről. Érdekes! Ez ön szerint rendben van?
süti beállítások módosítása