Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Tisztességtelen végkielégítések

2008.04.03. 12:08 politikus

Elfogadhatatlan és felháborító, az emberekkel szemben pedig végtelenül tisztességtelen, hogy a válság okozói a kormányból való távozásuk után végkielégítést akarnak felvenni - hívta fel a figyelmet Répássy Róbert csütörtöki sajtótájékoztatóján.

"Az MSZP-SZDSZ kormány alkalmatlansága és folyamatos hazudozása válságba sodorta az országot, a kormány által okozott gazdasági és szociális válság következményeként most már politikai válság is előállt" - ismertette Répássy Róbert. A képviselő utalt arra, hogy a hatalomhoz való görcsös ragaszkodásnak és torzsalkodásnak az ország issza meg a levét, exlex állapot van, a kormány a saját bajaival és személyes karriervágyainak építésével van elfoglalva, koncon való marakodás zajlik.

Eközben pedig tenniük kellene a dolgukat és keresni a megoldást az ország bajaira. A gazdaság ugyanis szinte teljesen leállt, az idei évre várható növekedési előrejelzést lefelé, az inflációs várakozást felfelé kellett módosítani. A reálbérek egy év alatt öt százalékkal csökkentek, áremelés áremelést követ, az emberek egyre nehezebben élnek, az állam és a közigazgatás szinte teljesen szétesett - sorolta a fideszes politikus.

Leszögezte: elfogadhatatlan és felháborító, az emberekkel szemben pedig végtelenül tisztességtelen, hogy a válság okozói a kormányból való távozásuk után végkielégítést akarnak felvenni. "Milliók ütik a markát az egészségügyben létrejött zűrzavar, káosz és fejetlenség egyik fő felelősének, a soha sehol nem látott fejlesztéseket koordináló államtitkárnak és az amúgy is teljesen felesleges pozíciót betöltő koalíciós koordinációs államtitkárnak."

A Fidesz frakcióigazgatója elmondta, hogy a sajtó szerint nagyságrendileg több mint tízmillió forint végkielégítésről van szó, de az összeget nem lehet pontosan meghatározni. Törvény szerint ugyanis közzé kellene tenni az állami vezetők fizetési listáját, ennek végrehajtása azonban egyelőre nem történt meg - jegyezte meg Répássy Róbert.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: mszp szdsz

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr97410936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása