Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Németh Zsolt: Gyurcsány az agresszív orosz hatalmi törekvések oldalára állt

2007.07.19. 15:57 politikus

Elfogadhatatlan, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az agresszív orosz hatalmi törekvések oldalára állt, és Moszkva iránti gyanús szervilizmusával tovább rombolja Magyarország megítélését az Európai Unióban és a nemzetközi közvéleményben - olvasható Németh Zsolt nyilatkozatában, amelyet csütörtökön Tusnádfürdőn ismertetett.

Az erdélyi településen szervezett XVIII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor sajtóirodája által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, miután ismertette a nyilatkozatot, felkérte a tábor résztvevőit, hogy írják alá azt.

A dokumentum szerint Németh Zsolt úgy véli: megdöbbentő és elfogadhatatlan, hogy Oroszország a saját hatalmi érdekeinek érvényesítésére, térségi befolyásának erősítésére és a Szovjetunió által egykoron megszállt, majd szabadságát kivívó Észtország elszigetelésére, megalázására akarja felhasználni a finnugor népek csúcstalálkozóját és kulturális fesztiválját.

Emlékeztetett: miután világossá vált, hogy mi Oroszország célja a finnugor népek csúcstalálkozójával, a polgári erők arra hívták fel Gyurcsány Ferencet, hogy vállaljon szolidaritást az Európai Unióhoz tartozó, egyben NATO-tag Észtországgal, és ne vegyen részt a mordvinföldi eseményen.

"Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Gyurcsány Ferenc a közös történelmi sorsú nemzetek közötti szolidaritás helyett ismételten az agresszív orosz hatalmi törekvések oldalára állt, és Moszkva iránti gyanús szervilizmusával tovább rombolja hazánk megítélését az Európai Unióban és a nemzetközi közvéleményben" - olvasható a nyilatkozatban.

A Fidesz attól tart, hogy a találkozónak nem a finnugor népek identitásának megerősítése, hanem Észtország elszigetelése a célja.

Forrás: fidesz.hu

3 komment

Címkék: gyurcsány ferenc külpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr31121224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arvisura · turoczi.blog.hu 2007.07.19. 16:14:54

Gyurcsány oda fordul ahol pénzt remél, vagy "barátot" vél, akár a nemzet megalázása árán. Ez MSZ(M)P stílus. Anno: pezsgős koccintás Pestbudán a nagy román nemzeti ünnepen, 2003. december 5,.
Gyurcsánynak a szlávoknál és a bulgároknál vannak rokonai. A cinkos összekacsintás Putyinnal a múltkor a reptérről szólt. Lehet most a Szerencsejáték Rt jövőjére ütnek egy vörös csillagos pecsétet.Szegény finnugor nép! Remélem felismerik, hogy ferike kakukktojás!

m.á. 2007.07.20. 19:11:14

Putyin szervez finnugor találkozót? Akkor ő is finnugor?? És ezt az észteken kívül az összes tétlenül nézi? Leszarom a nagyhatalmi politikát, ha ez a kissztálin a nyelvrokonunk, akkor szégyellem hogy bármi közünk van finnugorékhoz!!!

Goodman73 2008.02.15. 10:58:58

Na most, hogy nem lesz Puttyin mit csinál erre leszek kíváncsi!?
süti beállítások módosítása