Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Magyarország szociális válságban vergődik

2007.09.19. 09:57 politikus

Magyarország szívdobbanása ma ez a két szó: elég volt! - jelentette ki Orbán Viktor a Hajógyári-szigeten tartott fideszes nagygyűlésen, a Gyurcsány Ferenc-féle őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének évfordulóján.

"Ma már egész Magyarország érzi, hogy a régi politika többet ártott, mint amit az emberek tavaly ilyenkor gyanítottak. A régi széljárás súlyosabb kárt okozott, elemibb rombolást végzett, mint sokan akkor elképzelték. Magyarország ma szociális válságban vergődik" - mondta Orbán Viktor.

Miközben Európában minden kormányzat az emberek életének jobbítására törekszik, Magyarországon másfél éve semmi más nem jött létre, mint válságok, szenvedés és elkeseredés. "Magyarország szívdobbanása ma ez a két szó: elég volt! Elég volt a rombolásból" - jelentette ki az elnök.

Orbán Viktor leszögezte: az új arisztokraták kormánya a leggyengébb kormány Európában. Gyönge, mert hazugsággal és csalással megtévesztette az embereket, mert nem áll mögötte a társadalom, és gyönge, mert soha semmiért nem vállal felelősséget. "Tudjuk, gyengék ahhoz, hogy szembenézzenek az igazsággal, nincs erejük bevallani a bukást, a teljes kudarcot. Minden eszközzel kétségbeesetten ragaszkodnak a hatalomhoz, tehát megint hazudni fognak ugyanúgy, ahogy két évvel ezelőtt, amikor azt mondták, nagy a jólét, dübörög a gazdaság, a pannon pumát irigyli egész Európa" - mondta Orbán Viktor.

Kijelentette: A mai szociális válság újabb és újabb családokat, nyugdíjasokat és dolgozókat ránt majd magával. "Lássuk be, hogy ez a kormány szociálisan érzéketlen, és azokat a szociális értékeket, vívmányokat, amelyeket a magyar emberek, hosszú évtizedeken át felépítettek, és a rendszerváltás viharai közepette is átmentettek, most készek esztelen módon lerombolni" - figyelmeztetett az elnök, hozzáfűzve: a polgári oldal felelőssége, hogy ezt mindenki tudja, lássa és értse. Egy erős párt, egy erős polgári oldal mindezt nem tűrheti el.

Orbán Viktor kijelentette: a szegényeknek, a leszakadóknak, a rászorulóknak egyfelől és a középosztálynak másfelől szövetséget, történelmi szövetséget kell kötniük egymással. Ennek a történelmi szövetségnek a célja a demokrácia, vagyis a népuralom helyreállítása, s az, hogy új szociális hálót feszítsen a szétszaggatott régi helyett. "A történelmi szövetség célja, hogy kivezesse Magyarországot a szociális válságból'" - szögezte le az elnök.

Orbán Viktor rámutatott: a történelmi szövetség első lépése a népszavazás. A népszavazás demokratikus, erőszakmentes és összefogást teremtő eszköz. Olyan megoldás, amely méltó a polgári oldalhoz. "Azt akarjuk, úgy kell dolgoznunk, hogy a köztársasági elnök még az idén dönthessen, és kitűzhesse a népszavazás időpontját" - jelentette ki Orbán Viktor.

forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: válság orbán viktor hitelesség

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr8170085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.