Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Rogán zárt helyre küldené Demszkyt

2008.03.16. 12:36 politikus

Rogán Antal arra kéri Demszkyt, hogy a jövőben zárt helyen tartsa megemlékezéseit, így a város békéje és nyugalma megmaradna. Az V. kerületi polgármester a provokátorok ellen benyújtott törvényjavaslata visszavonását kérte, mert annak részleteiről civilekkel akar egyeztetni, a szocialistákat azonban ebbe nem vonná bele.

Rogán Antal szerint sikeres nemzeti ünnepet zárt a Belváros, sikerült ugyanis megvédeni az V. kerületet. A kerület polgármestere szerint a március 15-e téren megtartott fővárosi megemlékezés kivételével sehol sem történt komolyabb rendbontás, és bár elítéli az ott történteket, arra kéri Demszky Gábor főpolgármestert, hogy a város békéje és nyugalma érdekében ünnepi beszédeit zárt helyen tartsa meg a jövőben.

A polgármester vasárnapi sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy kérni fogja a házelnöktől, hogy május elejéig függessze fel annak az általa benyújtott törvényjavaslatnak tárgyalását, amely a nyilvános rendezvényeken feltűnő provokátorok elleni fellépésről szólna. Szeretne ugyanis civil szervezetekkel és jogvédőkkel egyeztetni annak részleteiről, tette hozzá.

Rogán Antal szerint, amíg a provokátorok nem kapják meg megfelelő büntetésüket, a szombat esti események minden nemzeti ünnepen meg fognak ismétlődni. A politikus kérdésre válaszolva a provokátorok közé sorolta Budaházy Györgyöt is. "Az elmúlt másfél éves tevékenységét tekintve szerinte Budaházy György nem hős, hanem provokátor, aki mindig bajba ránt másokat, de ő mindig elmenekül" - fogalmazott a politikus.

"Ma az országban több millió emberben feszülnek kormányellenes indulatok, de ezeket az indulatokat méltósággal, türelemmel higgadtan is meg lehet élni" - mondta Rogán Antal. Példaként a Fidesz nagygyűlés résztvevőit említette, akik szerinte egyértelműen kormányellenes célból, de békésen gyűltek össze a március 15-i megemlékezésen.

A belvárosi polgármester szerint éppen a békés gyülekezés jogának biztosításához van szükség egy olyan törvényre, amely a gyülekezési jogot nem korlátozza, de a provokátorok ellen fellépési lehetőséget biztosít. A fideszes polgármester egyeztetéseket kezdeményez törvényjavaslatáról különböző civil szervezetekkel, de a szocialisták támogatásából nem kér. Mint mondta az MSZP-nek másfél éve lett volna kidolgozni egy ilyen javaslatot, de nem tettek semmi, ezért most már inkább maradjanak csöndben.

Rogán Antal szerint annak ellenére, hogy a rendőri jelenlét a belvárosban már-már sokkoló volt és sok intézkedést kritika is ért, a rendőrség fellépése összességében a törvényeknek megfelelő, higgadt és körültekintő volt, és ennek is köszönhető, hogy a belvárosi rendezvények békésén fejeződtek be.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: rogán antal demszky gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr66385895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.