Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Pesti: Csődtömeg a "reform zászlóshajója"

2007.07.17. 17:15 politikus

Kuszaság és rendezetlenség uralkodik az Állami Egészségügyi Központban, "csődtömeg" az egész intézmény. Erről Pesti Imre fideszes egészségpolitikus beszélt kedden az intézmény főbejárata előtt megtartott sajtótájékoztatóján.

A július 1-jétől működő intézményben még mindig nem tisztázott a beutalási rend, az osztályok elhelyezése, és az intézmény dolgozói sem ismerik sorsukat, holott közülük 2500 orvosnak és ápolónőnek a jövőben távoznia kell - hívta fel a figyelmet a Fidesz országgyűlési képviselője.

Elmondta: a szájsebészet, a fül-orr-gégészet és az ideggyógyászat "útban van", naponta másik helyre költöztetik.

Hozzátette: az épület használhatatlan, az orvosok arra panaszkodnak, hogy nem működnek a csipogók és a rádiótelefonok, az épületen belül nem megoldott az orvosok és a központ közötti kommunikáció.

Beszámolt arról is, hogy zajlik az egyébként "nagyon szép" szülészet-nőgyógyászat szétverése, "a vakolatot egészen a téglákig le kell verni", és helyette kardiológiát hoznak létre, "mert eddig nem gondoltak arra, hogy egy ilyen intézményben ilyenre is szükség van".

Elmondása szerint a szülészeti-nőgyógyászati osztály sorsa ugyanakkor bizonytalan, miután a MÁV-kórházban, ahová eredetileg került volna, nem készültek el az átalakítással. Jelenleg a részleget kettévágták, a szülészet a Szabolcs utcai Országos Gyógyintézeti Központba, míg a nőgyógyászat a MÁV-kórházba került - fűzte hozzá.

"Ha a kormány egy ilyen intézményt, amely számára kirakatintézmény, ilyen kusza módon, ilyen szervezetlenül hoz létre, mit várhatunk az egészségügy más ágázataiban? - tette fel a kérdést.

A Fidesz egészségpolitikusa szerint a kormány valójában nem partnernek, hanem alattvalónak tekinti az egészségügyben dolgozókat és a betegeket, amit bizonyít az is, hogy véleményüket nem vette komolyan és nem folytatott velük egyeztetéseket.

"Jelen pillanatban is ugyanez a fajta rendkívül cinikus, embereket semmibe vevő magatartás tapasztalható" - tette hozzá.

Pesti Imre "tragikusnak" nevezte, hogy a magyar egészségügyből sokan "elmenekülnek", mint elmondta, eddig kétezren kértek külföldi munkavállalási engedélyt.

Az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) 1.156 aktív és 600 krónikus, illetve rehabilitációs ággyal és mintegy 2800 munkatárssal kezdte meg működését július 1-jétől.

Az ÁEK a struktúraátalakítás nyomán a Honvédelmi Minisztérium, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium egészségügyi intézményei, az Országos Gyógyintézeti Központ és a két fővárosi MÁV kórház feladatait vette át. A Honvédelmi Minisztérium felügyelete alá tartozó intézmény főigazgatója Szilvásy István lett.

Az intézményben a hivatásos állományú betegeken és a vasutasokon kívül a főváros súlyponti kórházaként ellátja a XIII. kerületi lakosokat, de ehhez az intézményhez tartozik a III., a IV., az V., a VI., a XIV., a XV., valamint a XVI. kerületi területi ellátás is, a kórház sürgősségi betegellátási osztálya pedig Észak-Pest ellátását biztosítja.
 
Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr5119784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása