Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Az SZDSZ Gyurcsány távozásához köti a koalíciót

2008.03.31. 20:59 politikus

Befejeződött az SZDSZ ügyvivői testületének ülése - jelentette a Magyar Rádió tudósítója. Az MTV Híradója és az Index hírportál úgy értesült: meg nem erősített hírek szerint az a döntés született: Gyurcsány Ferenc vagy lemond április 30-ig posztjáról, vagy az SZDSZ kilép a koalícióból.

"Az SZDSZ ügyvivő testülete egyhangúlag úgy döntött, hogy miután Gyurcsány Ferenc szombati beszédével felmondta a közös koalíciós reformprogramot, ezzel pedig a szocialisták és liberálisok koalíciós megállapodását, a Szabad Demokraták Szövetsége a továbbiakban nem kíván koalíciós szerepet vállalni a jelenlegi kormányban" - jelentette be este Kóka János pártelnök a testület ülését követően. Az SZDSZ-es kormánytagok április 30-i hatállyal lemondanak posztjukról, addig ellátják kormányzati és parlamenti feladataikat - tette hozzá Kóka János.

Rövid válaszokat ismételgetett a sajtó kérdéseire az MSZP elnökségi ülése után Nyakó István. A szóvivő szerint a Magyar Köztársaság miniszterelnöke Gyurcsány Ferenc. Ezt sokszor elismételte. Az MSZP támogatja Gyurcsány Ferencet. Ezt is sokszor elismételte. Az SZDSZ Gyurcsányt menesztő óhaját nem akarta kommentálni, annyit mondott, hogy az MSZP kedden ismerteti koalíciós partnerével álláspontját.

A kormányválságot az robbantotta ki, hogy Gyurcsány Ferenc előzetes egyeztetés nélkül menesztette Horváth Ágnes egészségügyi minisztert.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: mszp szdsz gyurcsány ferenc kormányzás

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr11410915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása