Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Bocsánatkérést vár a Fidesz

2007.07.15. 15:14 politikus

A Fidesz bocsánatkérésre szólítja fel a kormánypártokat, amiért törvénysértéssel vádolták meg a párt politikusait a népszavazási kezdeményezéssel kapcsolatban. Ezt Répássy Róbert fideszes országgyűlési képviselő mondta szombaton sajtótájékoztatón.

Répássy Róbert szerint nem felel meg a valóságnak Gusztos Péter szabad demokrata és Mesterházy Attila szocialista politikusok állítása, miszerint Navracsics Tibor a Fidesz népszavazási kérdéseinek ellentétpárját benyújtó magánszemély személyi adatait nyilvánosságra hozta volna.

Répássy Róbert ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy az OVB fideszes megbízottjának nemcsak joga, de kötelessége is volt az őt delegáló pártnak a választási bizottsághoz beérkező kezdeményezést továbbítani, amit Bordás Vilmos "változatlan formában, érintetlenül" tett meg.

Navracsics Tibor - Répássy tájékoztatása szerint - ezt mutatta be a sajtónak a beadványt tevő személyi adatainak kitakarásával.

"Arról már nem mi tehetünk, hogy a kezdeményező egy közismerten kormány közeli rádióban felfedte a kilétét, mint ahogyan arra sem nekünk kell magyarázatot adni, hogy a Népszabadság című lap egy nap előbb értesült a magánszemély kezdeményezéséről mint a Fidesz" - tette hozzá.

Répássy Róbert ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a választási eljárásról szóló törvény a népszavazási kezdeményezéseket közérdekű adatként kezeli, így az említett beadvány eleve nyilvános iratnak számít.

"Részünkről tehát semmiféle jogsértés nem történt, az MSZP és az SZDSZ politikusait bocsánatkérésre szólítjuk fel, és arra, hogy a jövőben tartózkodjanak az OVB által egyszer már hitelesített népszavazási kezdeményezéseink akadályozásától" - fogalmazott a Fidesz jogi kabinetjének vezetője, aki szerint a kormánypártok ezt hol nyíltan, hol pedig "strómanok mögé bújva" teszik.

Hozzátette: az elektronikus formában előterjesztett kezdeményezés perdöntő bizonyíték lehet a Fidesz kezében a sorrendiséget illetően, mivel a beadvány OVB-hez érkezésének időpontja szerepel az elektronikus iraton.

"A népszavazás hívei ezen a héten is győzelmet arattak a népszavazástól rettegő kormányon, ugyanis az MSZP-nek nem sikerült megelőznie a Fidesz népszavazási kezdeményezését" - mondta Répássy Róbert.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: népszavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr59118360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása