Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Egyértelmű döntés előtt az OVB

2007.07.18. 16:00 politikus

A Fidesz arra kéri az Országos Választási Bizottságot (OVB), hogy a párt újra benyújtott népszavazási kérdéseivel kapcsolatban ne folytassa a színjátékot, ne legyen a kormány antidemokratikus szándékaink kritikátlan végrehajtója, és ne gátolja az embereket alkotmányos jogaik gyakorlásában. Ezt Szijjártó Péter fideszes szóvivő mondta szerdán ajtótájékoztatón.

A Fidesz azt is elvárja, hogy a választási bizottság ne engedjen utat a kormány zavarkeltő akciójának, és az eddigi, beadási sorrendre vonatkozó eljárási rendjének, valamint a demokrácia követelményeinek megfelelően hozza meg mai ülésén a párt beadványával kapcsolatos döntését - mondta el a Fidesz kommunikációs vezetője.

Szijjártó az elmúlt időszak eseményeit úgy értékelte, hogy a kormány az eddigi "időhúzó és más antidemokratikus eszközök után a zavarkeltés eszközéhez nyúlt".

A politikus szerint "világos", hogy a Kálmán László nyelvész által benyújtott kérdések a kormány és az MSZP érdekét szolgálják, és azokat helyettük nyújtották be.

Szijjártó Péter "egyértelműnek" tartja, hogy a Fidesz újra benyújtott kérdéseit hitelesítenie kell a testületnek, mivel azokat korábban az Alkotmánybíróság is jóváhagyta.

Az OVB szerda délutáni ülésén dönt a Fidesz korábban beadott három kérdésében, és döntést hoz a Kálmán László nyelvész által benyújtott, a Fidesz kérdéseivel megegyező témájú, de ellentétes tartalmú népszavazási kérdésekről is.
 
Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: mszp népszavazás ovb

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr32120526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása