Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Kormányzati bizottságosdi

2007.07.18. 17:33 politikus

A kormánypártok a számukra kínos ügyeket mindig "független" bizottságokkal akarják megoldani.

A kormány a koalíciós megállapodás kiegészítésében rögzített független szakértői bizottságot állít fel, amely az "ügynökügyben" az iratátadás törvényben szabályozott eljárásának teljesítését elemzi és értékeli - derült ki a kormányszóvivői tájékoztatón szerdán. Ugyancsak itt az is elhangzott, hogy augusztus 2-án antikorrupciós koordinációs testület kezdi meg munkáját, amelybe civileket és társadalmi szervezeteket is meghívna a kormány.

Balsai István fideszes országgyűlési képviselő újságíróknak nyilatkozva úgy vélte, a kormány azokon a területeken, ahol "minden fogadkozásuk ellenére" sem tudott eredményeket elérni, újabb bizottságokat állít fel.

Hozzátette: a kormánypártok a számukra kínos ügyeket a saját maguk által kinevezett szakértőkkel, saját maguknak felelős módon próbálják megoldani.

Az ügynökbizottsággal kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy a koalíció 2002-ben az Állambiztonsági Történeti Levéltárat jelölte ki a régi titkosszolgálati iratok gondozásával.

"Öt év telt el ezek szerint eredménytelenül" - fogalmazott Balsai, aki szerint a kormányszegénységi bizonyítványt állított ki magáról azzal, hogy öt év alatt sem sikerült az iratokat átadni.

Az antikorrupciós testületről szólva azt mondta, hogy annak nyilvánvalóan ugyanaz a sorsa lesz, mint a többi hasonló testületnek, vagyis a munkája eredménytelen lesz.

A kormány a költségvetési adatok manipulálásával a korrupció melegágyát teremtette meg, döntései sohasem nem az átláthatóságot, a bürokráciamentességet és az igazságos közteherviselést szolgálták - tette hozzá Balsai István.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: korrupció vizsgálat

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr41120584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása