Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Veres évek óta drágítja Magyarország működését

2007.09.20. 12:00 politikus

Szociális és gazdasági válság van ma Magyarországon, s minden bizonnyal elérte a magyar gazdaság növekedése az abszolút mélypontot - jelentette ki Varga Mihály szerdai kormányszóvivői tájékoztatóra adott reagálásában.

Mint mondta, Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt elérte azt, hogy öt év alatt Magyarország az EU utolsó országa lett a gazdasági növekedés tekintetében. Az emberek ma még attól is nehezebben élnek, mint 2006-ban, hiszen egyre nagyobb a munkanélküliség (7.5 százalék), az infláció pedig már a 8.3 százalékot is eléri, s az idei évben következett be az utóbbi évek legsúlyosabb jövedelemcsökkenése, hiszen közel 7 százalékkal csökkent az emberek jövedelme az első félévben - hangsúlyozta a politikus.

Mindezekből kifolyólag megállapítható - húzta alá a képviselő -, hogy a 2008-as költségvetés csak még tovább mélyíti ezt a válságot. A gazdaság teljesítménye gyakorlatilag kifulladt az elmúlt években, s ennek a kifulladásnak a legfőbb elemei a vidéken bezárt iskolák, az egyre nagyobb munkanélküliség, a növekvő államadóság, a kistelepüléseken élők szűkülő életfeltételei - sorolta a fideszes honatya.

Elmondható, hogy az emberek előtt gyakorlatilag nem marad perspektíva, s a kormány a 2008-as költségvetésben sem kínál számukra semmiféle új perspektívát - mutatott rá.

Veres János mai sajtótájékoztatóján azt mondta: a 2008-as költségvetéssel minden minisztérium jól jár majd, hiszen mindegyik megkapja az alapfeladatainak ellátásához szükséges összegeket. Tehát szó sincs már arról - hívta fel a figyelmet Varga Mihály -, hogy bármilyen kiemelt fejlesztés, beruházás, munkahelyteremtés, megvalósulna 2008-ban,ugyanis Veres János kijelentéséből egyértelműen kitűnik: a minisztériumok még az idei pénzeknél is kevesebbet fognak kapni jövőre.

A 2008-as költségvetésben már benne vannak azok a megszorító intézkedések - mutatott rá -, melyek a szociális válság kialakulásához nagy mértékben hozzájárulnak. Ezek a tandíj, a vizitdíj és kórházi napidíj, az áremelkedések pedig a jövő évben is éreztetni fogják hatásukat. A politikus kijelentette: a következő év első felében jóval öt százalék fölötti inflációval lehet majd számolni. "A 4.1 százalékos tervezett államháztartási hiányunk is biztosítja majd nekünk, hogy Magyarország 2008-ban is Európa legrosszabb tanulója legyen, azaz hogy Európában mi produkáljuk majd a legmagasabb államháztartási hiányt"- ismertette.

Az eddigi megélhetési válságot a kormány még súlyosabbá tette azzal - emelte ki a képviselő -, hogy módosította a nyugdíjszámítás eddigi rendjét, így akik jövőre vonulnak nyugdíjba, azok csak 11 havi nyugdíjat fognak kézhez kapni, ugyanis a bruttó helyett a nettó összeget veszik majd alapul a nyugdíj kiszámításánál. S ha a kormány mindezek mellé az ingatlanadó valamilyen rejtett változatát is bevezeti, akkor a szociális válság még tovább fog fokozódni - hívta fel a figyelmet.

Az államadóság finanszírozása, a kamatszolgálat, az elmúlt másfél év alatt 400 milliárd forinttal lett magasabb, ami azt jelenti, hogy az eddigi adóság-törlesztéshez képest Magyarországon minden állampolgár 40 ezer forinttal többet fizet ma, mint korábban - fogalmazott.

Mindezekért Veres személyében is felelős - húzta alá a honatya -, hiszen hosszú évek óta ő az, aki a trükkök százaival, a hiteltelenség megteremtésével jelentős mértékben drágította Magyarország működését.

Forrás: fidesz.hu

1 komment

Címkék: mszp gazdaság gyurcsány ferenc költségvetés

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr4171245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kéti 2008.01.14. 20:35:20


rendörségünkkel az igazságszolgáltatásunkkal és
süti beállítások módosítása