Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Nekünk most előre kell lépni

2007.10.23. 13:16 politikus

Azért gyülekeztünk ma össze éppen ezen a helyen, hogy megmutassuk a hatalomnak és minden magyar embernek, hogy bennünket nem lehet megfélemlíteni - mondta Orbán Viktor a Fidesz 1956-os forradalomra emlékező nagygyűlésén.

Mit akart '56 októberében Nagy Imre, Maléter Pál, Mindszenty József, Pongrátz Gergely és Bibó István? Orbán Viktor rámutatott: van, amikor a múlt segít megérteni a jelent, és van, amikor a jelenből értjük meg a múltat. Most egy ilyen különös pillanatból ünnepeljük október 23-át. Most látni az utat, ahonnan jöttünk, most látni igazán, hogy 1956-ban a magyarok egy Kelet elleni harcot folytattak.

"Az államalapítás óta Magyarország nyugati ország, amely saját jószántából soha sem akar többé a Kelet része lenni" - fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette: nyugati demokráciát akartunk, amely a keresztény kultúrára, a szabadság, egyenlőség és testvériség eszméjére épül. Mindig is harcoltunk az áldemokrácia ellen, ahol az élet rendjét az emberek helyett a hatalom szabja meg, a hatalom önkénye működteti, ha érdekei úgy kívánják, hazugsággal, csalással, maffiapolitikával, ha kell, erőszakkal is - jelentette ki a Fidesz elnöke.

A keleti politika nem tűri az önállósodást, a függetlenséget és a szabadságot. Vagyontalanná tesz, elszegényít, kiszolgáltatottá vetkőztet, megfélemlít. A Fidesz elnöke rámutatott: a Kelet hatalma eltűnt, de nem enyészett el nyomtalanul. Helyén ma egy életerős, újratatarozott hatalom terjeszkedik Ukrajnától Közép-Európán át a Balkánig. A nyugati világ lassan ráébred: ennek a keleti új rendnek a gyarapodó erői jelentik az igazi kihívást, melynek leheletét, kisugárzását, jelenlétét már a bőrünkön érezzük.

"Aki nem fél semmitől, nem szeret semmit. Nekünk azonban van mit féltenünk. Mert szeretjük a családunkat, az országunkat, a hazánkat. A szeretetből nem csak féltés, de erő és bátorság is fakad. Azért gyülekeztünk ma össze éppen ezen a helyen, hogy megmutassuk a hatalomnak és minden magyar embernek, hogy bennünket nem lehet megfélemlíteni" - jelentette ki Orbán Viktor.

Mint mondta: 2006. október 23-án békés, törvénytisztelő polgárok emberi méltóságát taposták sárba maszkjaik mögé rejtőző verőlegények, mögöttük a megrendelő hatalom jól kivehető sziluettjével. Az elkövetők, a verőlegények közvetlen parancsnokai, a rendőri vezetés, az őket biztató politikusok máig azt hiszik, hogy elkerülhetik a felelősségre vonást, de tévednek. "Mi nem nyugszunk addig, amíg minden egyes elkövetőt, felbujtóikat és az értelmi szerzőket fel nem derítettük, és felelősségre nem vontuk" - szögezte le Orbán Viktor.

Mint mondta, a magyar ember nem szeret asztalt borogatni, nem egykönnyen veszíti el a fejét, hanem megpróbálja kivárni, amíg betelik a pohár. "Hát most betelt" - jelentette ki a Fidesz elnöke.

Hozzáfűzte: Magyarországon évek óta semmi más nem jött létre, mint válságok, szenvedés, elkeseredés. A válság nem válogat pártállás szerint az emberek között. "Nincs jobboldali vagy baloldali vizitdíj és munkanélküliség. Együtt visz bennünket a víz, csak együtt juthatunk ki a partra, és együtt vethetjük meg szilárd talajon a lábunkat" - mutatott rá Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta: csak az képes visszaadni a jövőbe vetett hitet, ha a lesüllyedőben lévő polgárság történelmi szövetséget köt a lemaradókkal, s hitet tesznek a népuralom, vagyis a demokrácia helyreállítása és az erőszakmentesség mellett. Az erőszak ugyanis megsokszorozza az erőszakot, s aki erőszakhoz nyúl, akarva-akaratlanul is a hatalom szolgájává válik.

Orbán Viktor elmondta: a történelmi szövetség első lépése a népszavazás, és ezt az első lépést majd továbbiak fogják követni. "A leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik, ezért az első lépés megtétele a legfontosabb. Ezért harcoltunk olyan elszántan a népszavazás jogáért is" - mutatott rá a Fidesz elnöke. Orbán Viktor kifejezte elismerését a jelenlévők előtt azért, hogy minden eddigi aláírásgyűjtéshez képest, eddig példátlan módon, két nap alatt több mint 300 ezer aláírás gyűlt össze.

Hozzáfűzte: az egész világ új korszakba lép, a jövőben minden nemzetnek annyi esélye lesz, amennyire kiműveltek és erősek a polgárai. A népszavazás ezeket a sorsformáló kérdéseket érinti, s a következő 20-30 évünk dőlhet el rajta. Mindig lesznek türelmetlenek, akik a józanságot gyengeségnek, a higgadtságot gyávaságnak, és a tervszerűséget tehetetlenségnek tartják. De a józan, higgadt és tervszerű munka elhozza a megoldást. Olyan egységet szülhet, amelyre majd' két évtizede hiába várnak a magyarok, amely véget vethet az ámokfutásnak, és amely elvezethet a rendszerváltáskor elmaradt felemelő megtisztulás érzéséhez is - mutatott rá Orbán Viktor.

"Hiszem, hogy az élet nagyszerű dolgokat tartogat a magyarok számára. Csak azt a hitet nem szabad feladnunk, hogy mi magyarok nem csak azért jöttünk a világra, hogy elszenvedjük az életet, hanem hogy értelmet adjunk neki. Ezt üzenik odaátról 1956 mártírjai" - mondta Orbán Viktor.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: forradalom orbán viktor beszéd

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr32374146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása