Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Folytatódik a hazugságpolitika

2008.03.16. 11:33 politikus

A miniszterelnök megint hazudott, mert Magyarország nem a népszavazási eredmény miatt lett hitel tekintetében leminősítve Brüsszelben - jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádióban.

"Úgy látom, hogy a március 9-i nagy győzelem - amelyet valójában nem személyek vagy pártok arattak, hanem Magyarország gondolkodó, érezni és cselekedni kész polgárainak a közössége aratott le -, olyan új korszakot nyitott meg, amelynek a távlatait még be sem tudjuk látni. De mindannyian érezzük, hogy egy új korszak kezdődött el" - nyilatkozta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Mint mondta, szemben a kormánykoalíció pártjaival, ő nagy reményeket fűz a népszavazás végeredményéhez. A siker nyitva van mindenki előtt, tehát a másik oldalról, a mostani durcás magatartásból is át lehet jönni a siker oldalára, s részt lehet venni benne. "Talán ez bölcsebb volna, s Magyarország számára mindenképp bölcsebb, mint az, amit ma látunk" - jegyezte meg a Fidesz elnöke.

A kiesett díjakkal kapcsolatos kormánypárti nyilatkozatokra Orbán Viktor úgy reagált: nem kell kompenzálni semmit, egyszerűen csak vissza kell adni azt, amit korábban elvettek. Amit tenniük kell, nem kompenzációnak nevezik, hanem visszaadásnak. Orbán Viktor arra is felhívta a figyelmet, hogy vissza kell utasítani az egészségügyi miniszter asszonynak azt a zsaroló javaslatát, mely szerint a gyerekorvosoktól kellene elvonni pénzeket.

Az Alkotmány kimondja, hogy az államnak kötelessége biztosítani az egészségügyi alapellátást, és nem hivatkozhat sem pénzhiányra, sem a költségvetésre. Ugyan az Európai Uniónak nincs kötelező határozata az egészségügyre vonatkozóan, de van ajánlása, amely világossá teszi, hogy az egészségügyi kérdés minden más kérdést meg kell előzzön, beleértve a költségvetést is. "Tehát az Alkotmány, az Európai Unió ajánlása, a civilizáció világában kötelező gondolkodásmód (...) világossá teszi, hogy egy felelős kormánynak biztosítania kell az egészségügy működését" - összegezte Orbán Viktor.

A kormány tovább folytatja a hazugság politikáját - jegyezte meg Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy pénteken Gyurcsány Ferenc kijelentette: Brüsszelben a népszavazás végeredménye miatt lett hazánk hitel tekintetében leminősítve. A Fidesz elnöke rámutatott: valóban született egy döntés Brüsszelben, amelyben világossá teszik, hogy a leminősítés valójában a magyar gazdaság gyenge teljesítménye, az elhibázott gazdaságpolitika miatt történt, de az írásos döntésben egyetlen hangot sem írnak semmilyen népszavazásról.

"A hazugság politikája megbukott március 9-én. Fölösleges és értelmetlen folytatni, mert a kormányzópártok számára is kiderülhetett, hogy szakadékba vezet az a politika, amely állandóan - elnézést kérek, de - gyengeelméjűnek nézi a magyar választópolgárokat, és azt gondolja, hogy becsaphatja őket, és bármit leerőszakolhat a torkukon" - jelentette ki Orbán Viktor, aki szintén járt Brüsszelben a héten, egy nappal a miniszterelnök előtt, s ahol a legnagyobb gratulációkat kapta a német kancellártól, a francia miniszterelnöktől, a holland és az osztrák néppárttól a népszavazási eredmény miatt. A gratulálók elmondták, hogy irigylik a magyarokat, mert az a fajta összefogás, amely egy 80 százalék fölötti népszavazási eredményt mutat, irigylésre méltó dolog és szép reményre jogosítja fel a magyarokat.

Az, hogy a kormány a népszavazás engedélyezése miatt megtámadta az Alkotmánybíróságot, és ezzel arra kényszerítette a bíróság elnökét, hogy levélben utasítsa vissza a kormány beavatkozási kísérleteit, az egy országot gyengít. Zűrzavart okoz benne, s összezavarja a közjogi rendszert - mutatott rá a Fidesz elnöke. "Az alkotmányos tényezők nyilvánosság előtti vitája, egymás kritizálása sohasem tesz jót egy országnak" - mondta.

Az új tb-törvény kapcsán elmondta: bizonyos üzleti körök szemet vetettek a magyar tb-pénztárra, s a kormány segedelmével milliárdos hasznot remélnek az egészségügyi pénztár privatizálásából. "Olyan helyzetbe hoznának ezzel bennünket - hogy Lányi Andrást idézzem -, hogy a törvény majd arra kényszerít bennünket, hogy magánvállalkozások profitját fizessük, amikor be kell fizetnünk a tb-járulékot" - mutatott rá Orbán Viktor, hozzáfűzve: ebben az ügyben megint a kormány kezében van a döntés lehetősége, s ha visszavonja az új tb-törvényt, nem kell ősszel újabb, civilek által kezdeményezett népszavazást tartani a kérdésben.

"A Fidesznek jól kell sáfárkodnia azzal az összefogással, amely különböző társadalmi rétegek között jött létre március 9-én, mert csak ezzel az összefogással lehet Magyarország kínzó gondjait orvosolni - nyilatkozta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban.

Forrás: fidesz.hu

1 komment

Címkék: hazugság gyurcsány ferenc orbán viktor egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr17385886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2008.11.15. 18:13:28

Az Orbán Viktornál nagyobb hazudozót még nem ismerek Annak idején rá szavaztam Azt igérte adó csökkent és támogatja a kisválalkozásokat. Ehelyett egy hónapra hogy megválasztottuk bevezette az egészségügyi hozzájárulást. Akkor mi volt az ha nem hazugság? Azóta számos alkalommal hazudozott mindenfélét. Csak valahogy jól adja el a médiának. És amikor miniszterelnök volt láttam a TV-ben amikor megfenyegette riportert " na na vigyázzunk ezzel a szóval " mindig előttem van Úgyhogy elegem van belőle is.
süti beállítások módosítása