Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

A népszavazás a kormány legitimitásáról is szól

2008.01.24. 13:03 politikus

A népszavazás nem csupán a vizitdíjról, a tandíjról és a kórházi napidíjról szól majd, hanem a demokrácia alapkérdéseiről, a kormány legitimitásáról és a következő hónapokban történő menesztéséről - jelentette ki Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke szerdán Szabadbattyánban.

A politikus a Fidesz és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) helyi szervezete által rendezett lakossági fórumon azt mondta, örömmel és megelégedettséggel vette tudomásul, hogy az államfő a lehető legrövidebb időpontra tűzte ki a népszavazást.

Sólyom László köztársasági elnök március 9-ére, vasárnapra tűzte ki a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről szóló népszavazást. Ez jó mindenkinek, mert "ennyivel kevesebb pénzt tud elkölteni a kormány a propagandára és ennyivel hamarabb kell (...) levonnia a konzekvenciát a számára valószínűleg kudarcot jelentő népszavazás után" - közölte Kövér László a Fejér megyei településen, mintegy százhúsz-százötven résztvevő előtt a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. Hozzátette: azok a nyilatkozatok, amelyek a kormánykoalíció oldaláról elhangzottak, "mélyen elszomorítóak, mert úgy tűnik, hogy a koalíció egyáltalán nem kíván változtatni a demokrácia-felfogásán, a demokráciához való hozzáállásán".

Úgy fogalmazott: (a koalíció) "már előre zsarolja az embereket, (...) azzal, hogy kutyába sem veszi a népakaratot, amely a népszavazáson valószínűleg meg fog jelenni, ez azonban nemhogy lankasztani fogja a részvételi hajlandóságot, hanem olaj lesz a tűzre."

Az MTI-nek Kövér László azt mondta, hogy a mostani felmérések szerint a népszavazáson az igenek száma bőven meghaladja majd a minimális kétmilliót. A párt kampányával kapcsolatos kérdések feltehetően a jövő heti elnökségi ülésen kerülnek napirendre - közölte a választmány vezetője.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: népszavazás kövér lászló

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr98374122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása