Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Megvalósíthatatlan az ingatlanadó bevezetése a Fidesz szerint

2007.07.16. 15:22 politikus

A Fidesz szerint megvalósíthatatlan az ingatlanadó bevezetése, hiszen három alapvető feltétel hiányzik hozzá - jelentette ki Mádi László, a párt szakpolitikusa Nyíregyházán hétfőn sajtótájékoztatón.
Végrehajthatatlan az ingatlanadó tervezett kivetése, hiszen jelenleg nem létezik ingatlankataszter, pontos értékmeghatározó lista az országban - mondta az ellenzéki képviselő.

Hozzátette: ebből adódóan természetesen nincs meg a nyilvántartás folyamatos változásait figyelemmel kísérő hivatali feltételrendszer sem, továbbá kiszámíthatatlan, hogy mit tesznek majd az ingatlanadó kivetésénél a gazdagabb vagy szegényebb települési önkormányzatok, ami igazságtalanságokat szülhet.

Mádi László úgy vélte, hogy az ingatlanadó bevezetésének felvetése "nem más, mint ötletelés, kapkodás, ami a kormány elképzelés nélküliségét bizonyítja", illetve "erős politikai szándék az őszi önkormányzati választás eredményeként ellenzéki irányítás alá került települések megbüntetésére".

A Fidesz országgyűlési képviselője "politikai büntetést" vélt felfedezni az önhibájukon kívül bajba került települési önkormányzatok költségvetési támogatásának odaítélésénél is.

Állítása bizonyítására szabolcsi települések esetét említette. Felsorolása szerint a szocialista polgármester által irányított Balkány például 24 millió forint támogatást kért és 48 milliót kapott, míg Nyírbátor az igényelt 63,7 millióval szemben 82 millió forint kiutalására számíthat.

Megemlítette a "szocialistákhoz húzó" nagyecsedi polgármester 96 milliós igénylését is, ami végül a Pénzügyminisztérium döntése alapján - mint mondta - 104 millió lesz.

Mádi László ellenpéldaként két fideszes vezetésű nyírségi kisvárost említett: Kemecse az igényelt 68 millió helyett 56,5, Rakamaz pedig 25 millió helyett 15 millió forint támogatásban részesült.

"Felháborító ez, különösen annak fényében, hogy az 50 milliárdos fagykár enyhítésére 5 milliárd forintot különít el az MSZP-SZDSZ-es kormány, ezért a Fidesz egyetért azzal, hogy a termelők demonstrációval akarják érdemi kárenyhítésre bírni a kabinetet" - fogalmazott Mádi László.
 
Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: adó önkormányzatok

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr44118982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása