Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Szadi Jani veszekszik Szoci Ferivel

2008.04.02. 12:03 politikus

Navracsics Tibor szerint "rizikós vállalkozás" a kisebbségi kormányzás, mert még szűkebb lesz a kormány mozgástere, mint eddig - a Fidesz frakcióvezetője erről a TV2 reggeli műsorában beszélt szerdán.

Mint mondta, eddig sem volt egyszerű a koalíciós együttműködés, kisebbségi kormányzás esetén pedig nyilvánvalóan még nehezebb lesz, mert még szűkebb lesz a kormány mozgástere.

A Fidesz frakcióvezetője elmondta: pártja azt tervezi, hogy az Erős Magyarország című programjának konkrét részeit törvényjavaslattá vagy törvénymódosító javaslattá formálva nyújtja be az Országgyűlésnek.

Mint mondta, ez nem szokásos ellenzéki ügymenet, a szokásos az lenne, hogy a kormány adjon be törvényjavaslatokat, azonban a kormány hónapok óta nem működik.

"Nem folyik kormányzás, már látszatkormányzás sem. Veszekszenek, olyan, mint egy valóságshow, nem? Szadi Jani veszekszik Szoci Ferivel" - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy látja-e realitását az előre hozott választásoknak, a fideszes politikus azt mondta: ez alapvetően a kormányoldalon vagy az "egykori kormányoldalon" múlik, vagyis bármikor lehet realitás. Ehhez azonban hozzátette, április 30-ig nyitva van minden kérdés, így előfordulhat az is, hogy ismét egymásra talál az MSZP és az SZDSZ.

Szerinte ugyanakkor a legfontosabb kérdés nem az, hogy a szocialisták és a szabad demokraták összeborulnak vagy sem, hanem az, hogy a magyar gazdaság bajban van. Olyan vita folyik, amelyet ma Magyarország nem engedhet meg magának. Kiszámíthatóságra és stabilitásra van szüksége nem csak a jobboldalnak, hanem a baloldalnak is - jelentette ki.

Navracsics Tibor úgy vélte: ha 2010-ben lesznek a választások, akkor is mindenképpen valódi verseny lesz. Valójában nem áll olyan jól a Fidesz, ahogyan a közvélemény-kutatási adatok tükrözik - jegyezte meg. Mint mondta, az a 3,3 millió ember, aki igennel voksolt a népszavazáson, nem automatikusan Fidesz-szavazó, sőt a plusz egy millió egy része nem is biztos, hogy szimpatizál a Fidesszel, ezért most a párt felelőssége, hogy bebizonyítsa, méltó a hosszabb távú támogatásra is.

Navracsics Tibor kérdésre azt mondta, egy, a Fidesz által benyújtott konstruktív bizalmatlansági indítvány elég nagy valószínűséggel sikertelen lenne, azt biztos, hogy az MSZP-ben és az SZDSZ-ben is elutasítanák.

Forrás: fidesz.hu

1 komment

Címkék: mszp szdsz navracsics tibor kormányzás

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr82410926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szikra László 2008.09.01. 16:00:43

Az ország sorsa ma már nem függhet attól, hogy az MSZP és SZDSZ megegyeznek vagy nem, már régen megegyeztek, amikor a Strabag és egyéb juttatásokat elkezdték fogadni. Ma az ország sorsa úgy az Elenzéktől, mint a köztársasági Elnök Úrtól, az MSZP becsületes részétől és a két kis párttól függ. Az ország sorsát befolyásoló alapkérdések megoldása vagy meg nem oldása valamennyiük egyre súlyosabb feleősége,hogy meddig engedik még;
- az inflációt? az összhitelállomány növekedését ? a termelékenység csökkenését, a kormány esetlen próbálkozásait? az oktatás törnkretételét, a kórházaink eladását és az állami tartalékok felélését? Tényleg nincs semmilyen korlát? sem jogi, sem erkölcsi, sem akár társadalmi korlát. Hogyan lehet azt türni? hogy az önkormányzatok 66%-a alulfinanszírozott? hogy nincs bökcsőde, koraszülött mentés, DE VAN VÁDASKODÁS, hogy Orbán Vitor ellopta a nyugdíjat Schmidt Pál meg az aranyérmeket? Ezért a helyzetért más Ellenzék és Kormány oldal és minden egyes illetékes felel!!!!!!
süti beállítások módosítása