Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Gyurcsány újabb felelőtlen kijelentése

2007.08.22. 11:27 politikus

A Szent Korona nem a királyság jelképe. A korona az állam folytonosságának, függetlenségének a megtestesítője - hangsúlyozta Harrach Péter az Országház kupolacsarnokában, a Szent Koronánál tartott sajtótájékoztatóján.
 
Az az igazság, hogy én mélyen ellenzem, hogy itt van, (..) nem jó a királyság jelképét idehozni - e szavakkal mutatta meg a Szent Koronát Gyurcsány Ferenc a Parlament kupolatermében kedden a hazánkban egynapos látogatáson tartózkodó Angela Merkel német kancellárnak.

A Szent Korona mellett hangzott el egy olyan mondat, amelynek nem lett volna szabad, utalt Harrach Péter a miniszterelnök szavaira, hozzátéve: az elefánt ismét besétált a porcelánboltba. Ezt a kijelentést tulajdoníthatjuk Gyurcsány Ferenc indulati kitörésének, de ez egy olyan sorozat tagja, amelyet az utóbbi hónapokban már többször tapasztalhattunk, hiszen korábban is mondott már olyanokat a miniszterelnök, amelyet utólag meg kellett cáfolni - hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.

A Szent Korona nem a királyság jelképe. A magyar Szent Korona az állam folytonosságának, függetlenségének a megtestesítője - fogalmaz a koronáról szóló törvény. Ma, amikor a nemzet egységét, és a nemzeti öntudatot kellene erősíteni, akkor felelőtlen olyan kijelentést tenni, amely rombolja a nemzeti öntudatot, tárgyi tévedéseket tartalmaz, és a nemzet egységét is veszélyezteti - fogalmazott az Országgyűlés alelnöke.

A Szent Korona közjogi hagyományaink szerint annak a folytonosságnak a megtestesítője, amely Szent István óta a magyar államot jelenti. A Fidesz és a KDNP ezért tartja felelőtlennek és károsnak Gyurcsány Ferencnek a koronára vonatkozó megjegyzéseit - szögezte le Harrach Péter.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány ferenc hagyomány

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr42170190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása