Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

A nemzeti vagyon privatizációja tovább mélyíti a szociális válságot

2007.09.20. 16:26 politikus

A Fidesz az állam és az emberek szempontjából rendkívül káros döntésnek tartja a nemzeti vagyon elherdálását lehetővé tevő új vagyontörvény elfogadását.

Szijjártó Péter a pénzügyi államtitkár sajtótájékoztatójára reagált, melyen az államtitkár az új vagyontörvényről, és a nemzeti vagyon eladásáról beszélt.

A fideszes politikus mindjárt a reagálás elején felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzeti vagyon eladását lehetővé tevő törvényt a parlament kormánypárti képviselői szavazták meg, s abban a Fidesz-frakció nem vett részt.
Kijelentette: a nemzeti vagyon privatizációja ellentétes a nemzeti érdekekkel, s ellentétes az egyes emberek érdekével is. Emlékeztetett arra, hogy eddig egy privatizációs törvény sem hozta meg azt az eredményt, amit a megalkotói elvártak volna tőle.

A jelenlegi kormány hiába adta már el a nemzeti vagyon egy jelentős hányadát, a gazdasági mutatók semmit sem javultak - mutatott rá a képviselő. Ezt mi sem bizonyítja jobban - emelte ki a Fidesz szóvivője -, mint az, hogy több mutató tekintetében is sereghajtók vagyunk az EU-ban, valamint a gazdasági növekedés is szinte teljes egészében lefulladt.

A privatizáció rossz a gazdaságnak, mert kiszolgáltatottá teszi az országot, s utat nyit Magyarország kisemmizésének - mondta. Felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzeti vagyon elherdálása tovább mélyíti a szociális válságot, mert olyan területeken enged kizárólagos teret a profitérdekeknek, ahol azoknak nincs semmilyen keresnivalója. Ezek a közszolgáltatások, ahol sokkal inkább a szolidaritásnak kellene uralkodnia, s nem az egyszerű profitérdeknek - jelentette ki.

Mint mondta, a közszolgáltatások területén végrehajtandó privatizációk egyértelműen a szolgáltatások árának emelkedéséhez fognak vezetni. A vagyontörvény a teljes magyar vízbázist, a vízműveket eladhatóvá teszi, s ebből egyértelműen következik, hogy növekedni fog a vízdíj, s - utalt rá a honatya - a kormány egy tisztségviselője is elismerte a hétvégén, hogy valóban 50 és 100 százalékos áremelkedésre kell számítani.

A nemzeti vagyon elherdálása az energiaárak növekedését is eredményezni fogja, hiszen a kormány a Magyar Villamos Műveket is eladhatóvá teszi - jegyezte meg.

Valamint - tette hozzá a politikus - nőni fognak a postai szolgáltatások árai is (túl azon, hogy sok településen már bezárták a kispostákat), hiszen a kormányzat a Magyar Posta privatizációját is lehetővé teszi.

De az új vagyontörvény még hosszabbtávú, még súlyosabb következménye az lesz, hogy a mindenkori magyar kormány elveszíti a lehetőséget arra, hogy megvédje az embereket az áremelkedésektől, hiszen az állami vagyon privatizációja kiveszi az állam kezéből azokat a lehetőségeket, melyekkel elejét tudnák venni a különböző termékek, szolgáltatások drágulásának - emelte ki.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság privatizáció

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr44171538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása