Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

"Nyugdíjemelés", a kormány újabb blöffje

2008.03.20. 18:16 politikus

A kormány újabb blöffje, Gyurcsány újabb hazugsága a minap bejelentett 1,1 százalékos nyugdíjemelés - mondta el Soltész Miklós csütörtökön újságírók előtt.

Ismeretes: az idősügyi tanács mai ülésén bejelentették, a miniszterelnök javaslata értelmében a mindenkori, januárban megállapított nyugdíjakat nem az év második felében, novemberben kell korrigálni, hanem erre az év első felében, várhatóan májusban, vagy júniusban kerülne sor.

A KDNP képviselője rámutatott: Gyurcsányék most olyan dologról döntenek, ami jár a nyugdíjasoknak, hiszen minden év végén az infláció, illetve a bruttó béremelések számtani átlaga alapján nyugdíjkiegészítés jár a nyugdíjasoknak. "Ezért amit most bejelentettek, az nem több, mint egy blöff" - szögezte le a politikus a miniszterelnök bejelentésére vonatkozóan, hozzátéve, hogy szakmaiatlan és elfogadhatatlan is egyben, hiszen ahhoz, hogy már most döntsenek az év végi nyugdíjemelésről, ismerni kellene az év végi inflációt és a bruttó béremelkedést is.

Soltész emlékeztetett arra, hogy tavaly 3,3 százalékkal magasabb inflációt voltak kénytelenek elszenvedni a nyugdíjasok. A nyugdíjemelések kiszámolásánál figyelembe kellene venni végre a nyugdíjas inflációt, s azt is ki kellene számolni, hogy akik idén mennek nyugdíjba, miért kapnak 8 százalékkal kevesebb nyugdíjat, mint a többiek - jegyezte meg.

A képviselő felidézte, hogy a kormány néhány hónapja még 4,8 százalékos inflációval számolt, most bejelentette az 5,9 százalékot. Mi várható akkor kilenc hónap múlva a nyugdíjasok számára? - tette fel a kérdést, majd kifejtette: "én azt gondolom, hogy a nyugdíjasok sokkal rosszabbul járnak, ha most akar dönteni a nyugdíjukról a kormány, és nem számolja ki év végén pontosan azt a kötelező emelést, amit szükséges megadni" - tette hozzá.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: hazugság gyurcsány ferenc nyugdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr32389676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása