Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Miniszterelnök úr! Önvizsgálatra lenne szükség!

2008.03.10. 15:07 politikus

Az ingyenesség illúziója senkiben sem él. Jobb és tisztább pillanatiban Ön is el szokta ismerni, hogy a magyar lakosság viseli az egyik legnagyobb és adó és járulékterhet Európában - reagált Navracsics Tibor Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalására.

Senki sem gondolja, hogy ingyenes az egészségügy, a felsőoktatás, egyszerűen csak azt gondolják az emberek, ha elég sokat fizetnek ezekért a szolgáltatásokért, akkor nem kellene róluk még egy bőrt lehúzni - hangsúlyozta Navracsics Tibor.

A Fidesz frakcióvezetője aláhúzta: négy év alatt az MSZP és az SZDSZ kormányzása az országot a térség éllovasából annak sereghajtójává tette, 1 százalék körül van a gazdasági növekedés, amely Európában a legkevesebb. A költségvetés 1 százalékos gazdasági növekedéssel körülbelül 100 milliárd forint plusz bevételre tehet szert. Önök nem tudják megteremteni a gazdasági növekedést, ezért akarták bevezetni a vizitdíjat, a kórházi napidíjat, a tandíjat, és azért vannak a megszorítások, mert áll a gazdaság, és Önök nem tudják újraindítani - hangsúlyozta Navracsics Tibor. Miniszterelnök úr! Önvizsgálatra lenne szükség! - szögezte le a fideszes politikus.

A politikus arra kérte a miniszterelnököt, hogy ne sértegesse azt a több mint 3 millió embert, aki igennel szavazott. Ezek az emberek nincsenek megtévesztve, pontosan tudják, hogy milyen döntést hoztak - tette hozzá. Tegnap este a miniszterelnök bejelentette, hogy a kormány nem pótolja a vizitdíjjal, tandíjjal, napidíjjal kiesett forrásokat. Navracsics Tibor ezzel kapcsolatban felszólította Gyurcsány Ferencet, hogy ne büntesse a választókat, mert mindenki tudja, hogy rendelkezésére állnak a kormánynak különböző források ezek pótlására. Példaként említette, hogy a kormány semmire sem jó szakemberei tanulmányokra 5 milliárd forintot költöttek. Összességében bőven lehet pótolni a forrásokat. Van pénz, az egészségügyet és az oktatást is lehet fejleszteni - tette hozzá.

Navracsics Tibor megjegyezte, hogy nagy kormányátalakítás várható azért, mert Gyurcsány Ferenc mindent megtesz annak érdekében, hogy a helyén maradjon. Ezzel kapcsolatban feltette a kérdést, hogy bűnbakká tehetők-e ebben a kormányzati ámokfutásban azok a miniszterek, akik Gyurcsány Ferenc utasításait hajtották végre? Az évek óta tartó kormányzati ámokfutás kapcsán megjegyezte: az országban alapvető egzisztenciális problémák vannak, 3 millió ember él a létminimum alatt, nincs gazdasági növekedés, az infláció az egyik legmagasabb Európában, nem jönnek létre munkahelyek, a kis - és középvállalkozások tönkremennek, az oktatás filléres gondokkal küszködik, és az emberek elkeseredettebbek. Minden statisztika azt mutatja, hogy Magyarország egy kudarcos ország az Európai Unióban - tette hozzá. Miniszterelnök úr! Ön miatt kudarcos ez az ország, mert Ön nem tudja vezetni - szögezte le a Fidesz frakcióvezetője.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány ferenc navracsics tibor

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr72374347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása