Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Újabb milliárdok az emberek ellen

2008.03.11. 12:57 politikus

"Le kell állítani az összes olyan kommunikációs hadjáratot, ami viszi az emberek pénzét (...), mert (...) Horváth Ágnes nyilatkozatából világosan kiderült, hogy van itt pénz" - szögezte le Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője rámutatott, a kormányoldal részéről érdekes nyilatkozatok születtek a népszavazás után. Ezek közül kiemelte Horváth Ágnesét, melyben az egészségügyi miniszter azt mondta, hogy többet fognak költeni az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló törvény kommunikációjára, és mindent megtesznek azért, hogy az egészségbiztosítási törvénnyel ne ismétlődhessen meg az, ami a vizit- és kórházi napidíj ügyében történt.


Horváth Ágnes szerint a vizitdíj kommunikációjára nagyon keveset költöttek, és sokan nem tudták, hogy miről szavaznak a vizitdíj és a kórházi napidíj kapcsán, a tárca pedig mindent meg fog tenni azért, hogy ez ne ismétlődhessen meg privatizációjáról szóló törvénnyel - idézte fel Szijjártó Péter. Ezzel kapcsolatban emlékezetett arra, hogy a népszavazási kampányban sokszor felhívta arra a figyelmet a Fidesz, hogy az emberek pénzéből, az emberek ellen való kampányolás nemcsak a demokratikus értékeket, de az alkotmány szellemét is sérti. Megjegyezte: a kormánynak nem lehet feladata az, hogy az embereket saját pénzükből olyan dolgokról akarja meggyőzni, amelyek ellentétesek egyrészt az érdekeikkel, másrészt a mindennapi tapasztalásaikkal.

Dacára a kormány milliárdot felemésztő kampányának az emberek világossá tették az akaratukat: nem tűrik, hogyha a kormány semmibe veszi őket, valamint azt sem, ha a kormány egyoldalúan felrúgja a velük kötött társadalmi szerződéseket.

Hangsúlyozta: a kormány ahelyett, hogy a megfelelő következtetéseket levonná, most tovább folytatja azt a gyakorlatot, amire az emberek nemet mondtak.

Horváth Ágnes nyilatkozatára visszautalva leszögezte: ez lebuktatta a kormányt, hiszen kiderült, hogy van itt pénz. Amennyiben az egészségbiztosítás privatizációjával kapcsolatos kommunikációs feladatokra még több van, mint amit a népszavazási kampányban elköltöttek, akkor az azt jelenti, hogy van itt pénz, csak ezt a pénzt a kormány olyan célokra használja, amely az emberek érdekeivel ellentétes - jegyezte meg.

Szijjártó Péter emlékezetett rá, a népszavazási kampányban milliárd fölötti összeget költött el a kormány. Kizárólag az Egészségügyi Minisztérium több mint 700 millió forintért hirdetett meg kommunikációs, PR- és marketingstratégiákra szóló pályázatokat.

A kormány abban a helyzetben, amit a népszavazás eredménye előállított, egyetlen dolgot tehetne meg, ha demokratikus értékekhez közelállónak érezné magát - húzta alá -, hogy az összes hazug kommunikációs offenzívát leállítja. "Le kell állítani az összes olyan kommunikációs hadjáratot, ami viszi a pénzt (...), viszi a milliárdokat, és közben hazugságokra épít, és teljesen ellentétes az emberek érdekeivel" - jelentette ki.

Arra reagálva, hogy a miniszter szerint sokan nem tudták, hogy miről szavaznak, Szijjártó Péter hangsúlyozta: az emberek pontosan tudták, miről szavaznak. Hozzátette: világos, hogy a kormány számára kényelmetlen és kellemetlen az, ha az emberek tudják, hogy miről szavaznak, ezért 2006-ban gondoskodott is arról, hogy a választók ne tudják, miről szavaznak. A mostani kampányban is próbáltak úgy 10 és 100 milliókat költeni, hogy az emberek ne szembesülhessenek a valósággal, de ez a kormányzati terv dugába dőlt - jegyezte meg.

"Le kell állítani az összes olyan kommunikációs hadjáratot, ami viszi az emberek pénzét, ami viszi a pénzt az egészségügy elől, ami viszi a pénzt a felsőoktatás elől, mert (...) Horváth Ágnes nyilatkozatából világosan kiderült, hogy van itt pénz" - szögezte le végül a Fidesz szóvivője.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: egészségügy horváth ágnes

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr10375913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása