Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

A kormány állítsa helyre az alkotmányosságot

2008.03.12. 20:21 politikus

A népszavazás eredménye arra kötelezi a kormányt, hogy helyreállítsa az alkotmányos rendet és visszaadja az egészségügynek azt a pénzt, amit elvett tőle. Ezt Szijjártó Péter fideszes szóvivő mondta szerdán újságírók előtt.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy egyeztetést kezdeményez a szakmával azoknak a "károknak" az enyhítésére, amelyeket a népszavazás okozott. Szerinte a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése anyagi és szakmai károkat is okozott. Anyagi kárként a társadalombiztosításból kieső 60 milliárd forintot, szakmai kárként az orvos-beteg találkozások növekedését, a felesleges ápolási napok számának várható megugrását, illetve a hálapénzt nevezte.

Horváth Ágnesnek is meg kellene értenie az emberek döntését, még akkor is, ha fáj neki, még akkor is, ha számára személyes kudarc, hogy az emberek elsöprő többsége nemet mondott a kormány egészségügyi politikájára - reagált Szijjártó Péter az egészségügyi miniszter szavaira.

A fideszes politikus azt mondta, az emberek a népszavazáson arra szólították fel a kormányt, hogy azonnal fejezzék be a hazugság politikáját. "Jó lenne, ha a kormány tagok ezt észrevennék, jó lenne, hogyha Horváth Ágnes is megértené ezt, és befejezné a hazudozást" - tette hozzá.

Szavai szerint az egészségügyi rendszer fenntartása és működtetése a kormánynak "nem passziója", hanem az alkotmány által előírt "kutyakötelessége".

"A kormány ezt a kötelezettségét szegte meg súlyosan, amikor a működésképtelenség szélére sodorva kivonta a pénzt az egészségügyből, és elvette a háziorvosoknak, valamint a kórházaknak járó pénz jelentős részét" - hangsúlyozta.

A politikus rámutatott, hogy a vizitdíj és a kórházi napidíj a kormányzati állításokkal szemben nem plusz bevételként jelentkezett az egészségügyben, hanem a szférából kivont pénz egy részének pótlása volt.

Elmondta, a népszavazás eredménye arra kötelezi a kormányt, hogy helyreállítsa az alkotmányos rendet és visszaadja az egészségügynek azt a pénzt, amit elvett tőle.

Ezzel kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy a Fidesz javaslata szerint a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése miatt kieső bevételeket idén a kormányzati luxuskiadások lefaragásával, míg a jövő évtől kezdve a játékadóból lehetne előteremteni.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: népszavazás egészségügy oktatásügy

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr50378916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása