Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Magyarország minél előbb ismerje el Koszovót

2008.03.13. 09:22 politikus

A Fidesz sürgeti a kormányzatot, hogy Magyarország minél előbb ismerje el Koszovót független államként - mondta Németh Zsolt szerdán Budapesten ötpárti megbeszélést követően.

A Fidesz sürgeti a kormányzatot, hogy Magyarország minél előbb ismerje el Koszovót. Úgy gondolom, hogy nem bátoríthatja Magyarország azokat a politikai erőket Szerbiában - különösen egy választási kampány kellős közepén -, akik azt gondolják, hogy Koszovót meg tudja tartani Szerbia - mondta Németh Zsolt, a csütörtöki és pénteki EU-csúcs előtt tartott ötpárti egyeztetés után. A hivatalos magyar álláspont szerint március 15-e előtt nem ismeri el Magyarország Koszovó függetlenségét, nehogy atrocitások érjék a nemzeti ünnepen a határon túli magyarokat.

Németh Zsolt aláhúzta: a nemzetközi elemzők szerint összefüggés van a Déli Áramlattal kapcsolatos magyar-orosz szerződés aláírása és a koszovói függetlenség elismerésével kapcsolatos magyar bizonytalanság között. A Fidesz örül annak, hogy a magyar kormányzat végül támogatja a Nabuccót, miután megkötötte a Déli Áramlatról szóló megállapodást Oroszországgal. A párt azonban nem tartja elegendőnek azt mondani, hogy mind a kettőre szükség van: világosan ki kell jelenteni, hogy a Nabuccónak kell a prioritást képeznie - tette hozzá Németh Zsolt.

Az ötpárti megbeszélést szokás szerint az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcsértekezlete előtt tartották. A pártokat most azonban nem a miniszterelnök, hanem a külügyminiszter tájékoztatta
arról, hogy milyen álláspontot fog Magyarország képviselni a különböző kérdésekben a csütörtöki és pénteki EU-csúcson.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: külpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr23378918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása