Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Békés ünnepre készül a Fidesz

2008.03.14. 14:03 politikus

A Fidesz méltóságteljes, felszabadult, békés ünnepre készül, melynek keretében közösen emlékezhetünk a nemzeti önbecsülés visszaszerzésére - jelentet ki Deutsch-Für Tamás pénteki sajtótájékoztatóján.

A magyar emberek 160 évvel ezelőtt addig példátlan egyetértéssel fogtak össze, s léptek fel a zsarnokság és elnyomás ellen. 160 évvel ezelőtt a magyar polgároknak sikerült visszaszerezniük az önbecsülésüket - emlékeztetett a szabadságharc eredményeire a képviselő, majd hozzáfűzte: igen erős párhuzam vonható az akkori és a jelenlegi események között. Ugyanis 2008. március 9-én a magyar emberek példátlan összefogással megmutatták meg, hogy nem lehet következmények nélkül hazugságokra építeni a kormányzati politikát.

A Fidesz március 15-i programjával kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet: a szervezők nagyon sok embert várnak az Erzsébet híd pesti hídfőjéhez, s ahogy eddig, úgy idén is a rendőrség feladata lesz a rendezvény zavartalan biztosítása és a rendbontások megakadályozása.

A politikus tájékoztatott arról, hogy a Fidesz ünnepségének szervezői időben felvették a kapcsolatot a BRFK képviselőivel, s megbeszélték a rendezvény biztonságos lebonyolítása körüli teendőket, ezért reméli, hogy probléma- és zökkenőmentes lesz az idei ünnepség.

A részletekről szólva elmondta: több száz rendezvénybiztosító és több mint félezer önkéntes segítő fogja a nagygyűlés lebonyolítását segíteni, majd hozzátette, hogy a rendezvény területén 40 ponton állítanak fel kamerákat azért, hogy ha valami rendbontásra kerülne sor, a rendőrség felé ezekkel a felvételekkel tudják igazolni, hogy mi is történt valójában.

A képviselő tájékoztatott arról is, hogy a Civil Jogász Bizottság meghívására 15 nemzetközi megfigyelő is érkezik, akik mások mellett a Fidesz rendezvényén is részt fognak venni. A nemzetközi megfigyelők a rendezvény megkezdése előtt sajtótájékoztatót tartanak, a nagygyűlés után pedig kiadnak egy közleményt, melyben összegzik tapasztalataikat - mondta Deutsch-Für Tamás.

A politikus tudatta, hogy a Fidesz három órakkor kezdődő rendezvényén négyen mondanak ünnepi beszédet: Elmar Brock, Európai Néppárti képviselő, Jókai Anna, Kossuth-díjas írónő, Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.

A fideszes politikus a sajtótájékoztató végén megemlítette, hogy Lázár János, a Honvédelmi Bizottság elnöke a mai napon levélben fordult Draskovics Tiborhoz, s ebben a levélben azt kezdeményezte, hogy a miniszter rendelje el: március 15-én minden - az ország valamely pontján - szolgálatot teljesítő rendőr viseljen kokárdát azért, hogy ezzel is erősödjön a nemzeti összefogás, és hogy az emberek azt érezzék, hogy a rendőrség az ő oldalukon áll.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: nemzeti ünnep deuch für tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr85380726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása