Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Merjünk a jövő emberei lenni!

2008.03.15. 17:23 politikus

A romlás, a hanyatlás elé csak az összefogás politikája emelhet gátat - fogalmazott ünnepi beszédében Orbán Viktor.

A 48-as ifjaknak nem sikerült ugyan kivívniuk a nemzet szabadságát egyszer s mindenkorra, azt azonban elérték, hogy többé nélkülük egyetlen magyar nemzedéknek sem sikerül elérniük azt, amire hivatva érzi magát. Ők a magyarok történelmében az újra és újra felvillanó jel, ők azok, akik árnyékból a fény felé fordítják a magyar nemzet jobbik énjét. Ébren tartják az öntudatot, azt a lelkiismeretet, mely újra és újra megváltoztatja a magyarok, és néha Európa történetének menetét. Ez a titokzatos energia, mely néhány elszánt ifjú nemzete iránti odaadásából keletkezett takarékra csavarható, elhallgatható és megtagadható akár évtizedekig is, de a legváratlanabb és legreménytelenebb pillanatokban elkezd világítani mint fény, elkezd beszélni, mint hang. Rettegéssel töltve el a hatalmasokat - fogalmazott ünnepi beszédén a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor az iskolai ünnepségeken mindig felhangzó idézetre hívta fel a figyelmet, mely szerint "a nagy méltóságú helytartótanács sápadt vala és reszketni méltóztatott". Ez a mondat újra valósággá vált: nekünk is van egy "nagy méltóságú helytartó tanácsunk", amelyik sápadt és reszketni méltóztatott - jelentette ki Orbán Viktor, kiemelve: ez a tanács oktatja ki a sajtót, az ellenzéket és az Alkotmánybíróságot is. Mint fogalmazott, szívük szerint a népet váltanák le, mert meggyőződésük, hogy a nép nem érdemli meg őket. "Ez tényleg így van, március 9-e óta tudjuk, Magyarország többet érdemel náluk, olyan kormányt, mely méltó hozzá" - szögezte le Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke emlékeztetett arra is, hogy a "nagy méltóságú helytartó tanácsnak" lett volna alkalma visszaadni a hatalmat; mikor kiderült, hogy hazudtak éjjel meg este; mikor kiderült, hogy nem azt teszik, amit ígértek; mikor kiderült, hogy a tönk szélére sodorták az országot.

De nem ezt tették - hangsúlyozta Orbán Viktor, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy ehelyett a hatalom provokál, és megpróbálja beugratni az embereket. "Kilóg a lólábam, átlátunk a szitán, és mi nem hagytuk el a törvényesség és az összefogás útját."

Orbán Viktor kitért arra is, hogy polgári demokráciában nem gyakori a "nagy méltóságú helytartó tanács" jelenléte. Ritka mint a fehér holló - jegyezte meg, hozzáfűzve: mi magyarok feltaláltuk ellenük az alkotmányos népítéletet, ami március 9-e óta világszabadalom lett. Mi pedig - folytatta - kitartunk a nemzeti egység politikája mellett. Mára nem az a fontos, ki, milyen oldali, mert március 9-én ráéreztünk arra ,milyen jó egyet akarni, és ezáltal a nemzet visszaszerezte önbecsülését.

Mint fogalmazott, a kormány érdeke, hogy mindenki mindenkit utáljon, mert akkor a népnek nincs ereje a kormánnyal foglalkoznia. Március 9-én azonban kimondtuk: a király meztelen, most pedig már csak ki kell tartanunk a saját utunk mellett - hangsúlyozta a Fidesz elnöke, aki rámutatott arra is, hogy az ország súlyos állapotban van. "Mindannyian érezzük a hanyatlás szelét" - jelentette ki. Ugyanakkor hozzátette: Erős Magyarország nélkül nincs erős magyar ember sem, a hanyatlás és romlás ellen kizárólag az összefogás politikája emelhet gátat. Közös mély erkölcsi megújulásra van szüksége az országnak.

A jövő mindig arra van, amerre még nem jártunk, de menni szeretnénk. Ez az út sosincs készen, meg kell építeni. A jövőbe az tud eljutni, aki veszi a bátorságot, hogy elinduljon egy olyan úton, melyen korábban senki sem járt. Az összefogás segíthet ebben. A jövő emberei azok lesznek, akik megteremtik a jövőt. Lehet Magyarországon jó oktatás és egészségügy, lehet felelős kormányunk. Március 9-én Magyarország győzött, mert a népszavazás egy olyan összefogást kovácsolt, ami még soha sem volt ebben az országban; 18 éve vártunk erre - szögezte le Orbán Viktor, kiemelve: ez a történelmi szövetség lehet az új Magyarország talapzata. Merjük vállalni, hogy magyarok vagyunk, merjünk a jövő emberei lenni - zárta beszédét Orbán Viktor.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: orbán viktor beszéd nemzeti ünnep

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr50382231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása