Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Orbán Viktor ismét vállalná a jelöltséget

2007.07.16. 11:52 politikus

A Fidesz elnöke a napokban jelentette be a kolozsvári Krónikának adott nyilatkozatában, hogy a következő országgyűlési választáson vállalná a miniszterelnök-jelölti tisztséget. A Magyar Hírlap Tőkéczki László politológust kérdezte.

Tőkéczki László politológus szerint nem meglepetés, hogy Orbán Viktor ismét vállalná a miniszterelnök-jelöltséget. Szerinte csupán azoknak újdonság a hír, akik szerették volna kiiktatni őt a politika élvonalából, mert túlságosan is karakteres személyiségnek tartják.

"Nem hiszem, hogy a közvélemény-kutatásokra alapozva hozná meg döntéseit a pártelnök. Köztudott ugyanis, hogy ezek a felmérések a politikacsinálás eszközei. Azonban más közvélemény-kutatónál is Orbán került vezető helyzetbe; ez pedig azt jelzi, hogy immár tagadhatatlan a különbség a két nagy párt elnöke között" - állapította meg Tőkéczki.

Ez az utolsó nagy lehetőség arra, hogy Orbán visszatérésével riogassák a bizonytalan szavazókat. A taktika azonban nem biztos, hogy sikeres lesz. Tanulságos, ahogyan a francia elnökválasztáson szintén agyondémonizált Nicolas Sarkozy végül mégis nyert.

Bizonyos helyzetekben - például ha a lakosság egzisztenciális válságban van - a médiaszlogenek már hatástalanok. Ebbe fog belebukni ez a Gyurcsány-kormány is. Az emberek nem a kórházbezárásokra, a tandíjra, a megszorító intézkedésekre voksoltak.

A bizonytalan szavazókat már nem lehet azzal a késő Kádár-kori hazug szlogennel megnyerni, mely szerint már csak egy kicsit kell meghúzni a nadrágszíjat. Ez a politika zsákutcába vezet: ehelyett inkább a kisemberek egzisztenciális problémáit kell megoldani.

Forrás: fidesz.hu

2 komment

Címkék: orbán viktor miniszterelnökség

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr10118802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lábas Imre 2007.07.18. 13:49:37

Viktor!

Tudod mit vállalj te! A számüzetést! Azt!
Buktál egyszer. Buktál kétszer! Nem kellesz az országnak!

Mikor fogsz végre eltűnni?
Ha megtennéd végre nyugalom lehetne.

Lábas Imre

m.á. 2007.07.20. 19:09:30

Mszp? Bukott egyszer (rendszerváltás) bukott kétszer (1990) bukott háromszor (1998) bukott négyszer (e.p.-választások) de most akkorát fog bukni, hogy mehetnek kapálni a ,,szakértő" szocionisták!
süti beállítások módosítása