Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Szijjártó: Kóka minden idők legsikertelenebb gazdasági minisztere volt

2007.07.20. 19:22 politikus

Magyarország érdeke, hogy Kóka János, minden idők legsikertelenebb gazdasági minisztere minél előbb távozzon hivatalából - reagált Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az SZDSZ-es tárcavezető távozásának hírére.

"Kóka János minden idők legsikertelenebb gazdasági minisztere Magyarországon. Éppen ezért Magyarország, a magyar gazdaság és a magyar emberek érdeke, hogy most azonnal távozzon" - jelentette ki Szijjártó Péter rendkívüli sajtótájékoztatón pénteken.

Szijjártó Péter a miniszter tevékenységét értékelve azt mondta, ő az egyik fő felelőse annak, hogy 2006 tavaszán "átverték, becsapták, megtévesztették" az embereket.

A Fidesz szóvivője szerint ugyancsak Kóka János nevéhez köthetők a megszorító intézkedések, "hogy a kormány az emberek életét egyre nehezebbé teszi", jóllehet korábban még arról beszélt, hogy a gazdaság "dübörög" és egész Nyugat-Európa Magyarországot irigyli.

Mint elmondta, a tárcavezető ténykedése alatt Magyarország a régió éllovasából sereghajtóvá vált, a gazdasági növekedés tíz éves mélypontra jutott, az Európai Unió pedig az államháztartási hiány és az államadósság "tragikus mértéke" miatt szégyenpadra ültette hazánkat.

Szijjártó szerint Kóka János miniszterségének eredménye az utóbbi időszak közel hét százalékos reálbércsökkenése, a tizenkét százalékos nyugdíjas infláció és a mintegy 50 százalékos gázáremelés is.

Hozzátette: Kóka miniszterségének "legszomorúbb" hatása, hogy közreműködésével sor került a nemzeti vagyon kiárusítására, az ország kisemmizésére és kiszolgáltatottá tételére

Szijjártó Péter a miniszter nyilatkozatai alapján úgy vélte, Kóka azért év végén és nem most távozik a hivatalából, mert a kormány, de elsősorban az SZDSZ, szeretné befejezni a nemzeti stratégiai közvagyon kiárusítását.

"Magyarország érdeke, hogy Kóka János, mint minden idők legsikertelenebb gazdasági minisztere mielőbb távozzon, így elejét lehetne venni a nemzeti stratégiai közvagyon kiárusításának" - fogalmazott Szijjártó Péter.

Forrás: fidesz.hu

1 komment

Címkék: gazdaság kóka jános

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr53122086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arvisura · turoczi.blog.hu 2007.07.20. 23:31:32

Milyen nyomorult országban élek? Milyen pénzsóvár emberek hálójában folyik az erkölcs és a falurombolás? Jogállam még Magyarország?
süti beállítások módosítása