Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Manipulatív lépésre készül az MSZP

2007.11.24. 13:10 politikus

Manipulatív az a bejelentés, hogy az MSZP szerint 3 millió nyugdíjas nagyjából átlagosan 120 ezer forintot kap kézhez a napokban.

Iván László, a Fidesz szakpolitikusa manipulatívnak nevezte azt a bejelentést, amelyet az MSZP-s Burány Sándor tett: Magyarországon 3 millió nyugdíjas nagyjából átlagosan 120 ezer forintot kap kézhez a napokban. Ez a megemelt összegű novemberi nyugdíjat, a tíz hónapra visszamenőleg járó emelést, a 13. havi nyugdíj második emelt összegű részét, illetve a 13. havi nyugdíj korrekcióját tartalmazza.

Iván László aláhúzta: ez az intézkedés elfedi a valóságot. Rámutatott, hogy jelenleg elnyomorodás van, és rendkívül súlyos helyzet következik a 2008-as évre.

Ez nem megoldás - hangsúlyozta a képviselő. Hozzátette: ki kell alakítani egy megfelelő nyugdíjrendezést a nyugdíjasok életének az ismerete alapján, a megfelelő adatokkal alátámasztva.

Hangsúlyozta, hogy az említett 120 ezer forint egy átlagszám. A nagyszámú nyugdíjas nagy százaléka ugyanakkor igen alacsony nyugdíjból, havi 40-50 ezer forintból él, és az ő részesedésük ebből az emelésből lényegesen kevesebb.

Kitért arra, hogy a jelenlegi inflációs folyamatban mindenki, de a nyugdíjasok különösen érintettek, így kiszolgáltatottságuk tovább fokozódik. Utalt a gáz, a távfűtés, a háztartási energia, az élelmiszerek és szolgáltatások árának emelkedésére, továbbá a nyugdíjszámítás jövő évi változására, ami különösen hátrányosan érinti a rendszerbe újonnan belépőket.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: mszp nyugdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr78374131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása