Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

A népszavazásnak megrázó ereje lesz

2008.02.23. 13:00 politikus

Ha a népszavazáson az emberek nem törlik el a vizitdíjat, akkor a kormány meg fogja emelni azt, mivel az új biztosítási rendszer drágábban működik majd, mint a jelenlegi. Ezt Mikola István fideszes szakpolitikus mondta a Kisgazda Polgári Egyesület (KPE) irodájában tartott sajtótájékoztatóján szombaton.

Az Orbán-kormány egészségügyi minisztere egy budapesti KPE-rendezvény előtt újságíróknak azt mondta, hogy az új biztosítási rendszer jóval drágábban fog működni a mostaninál, ezért a kieső forrásokat az egészségbiztosítási kasszából kívánják majd elvenni.

Mikola szerint a kormánynak nincs más lehetősége, minthogy a járulék- illetve a vizitdíj és a kórházi napidíj emelésével biztosítsa a többletforrásokat.

Mint mondta, a vizitdíj emelésével a biztosítók nemcsak a bevételeiket növelik meg, hanem a hozzáférés lehetőségének csökkentésével a kiadásaikat is mérsékelni tudják.

A Fidesz szakpolitikusa elmondta: az egészségügy fizetőssé tétele után most azzal fenyegetőzik a kormány, hogy ha a népszavazáson elbukik a vizitdíj és a kórházi napidíj, nem pótolják vissza a kieső forrásokat.

Ezzel kapcsolatban arra figyelmeztetett, hogy az egészségügyi rendszer működtetése a kormány alkotmányos kötelezettsége.

Ezzel kapcsolatban kitért rá, a kormány 2006 és 2009 között 250 milliárd forintot von ki az ágazatból.

A politikus szót ejtett arról is, hogy a ország elmaradottabb térségeiben az egészségügyi szolgáltatás romló színvonala jelenti a legnagyobb problémát.

Több száz körzeti orvosi állás üresedett meg ezekben a régiókban, ahol a rezidensek sem kívánnak később praxist folytatni - tette hozzá.

Mikola szerint a népszavazásnak "megrázó ereje" lesz abban a tekintetben, hogy a kormánynak változtatnia kell a jelenlegi romboló stratégiáján.

Mikola István arra szólította fel a kabinetet, hogy hagyja abba a destruktív, úgynevezett reformpolitikáját, és vegye tudomásul végre, hogy a társadalom nem ezt akarja.

Ha engedjük, hogy a kormány elmenjen ebbe az irányba, és továbbcsökkentik az egészségügy finanszírozását, "mutyizásként" pedig parlamenti felhatalmazással garantálják az orvosoknak, hogy cserébe több pénzt beszedhetnek, az ingoványos területre vezet - tette hozzá a sajtótájékoztatón szintén jelenlévő Széles Gábor nagyvállalkozó.

Széles a kormány vidékpolitikájával kapcsolatban azt mondta, hogy az eddigi stratégia rossz és káros. Hozzátette: a vidék fejlesztése nélkül az ország gazdasági helyzete sem fog javulni.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: népszavazás egészségügy mikola istván

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr82374118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása