Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

El kell menni szavazni!

2008.03.06. 12:56 politikus

Magyarország népszavazás előtt áll. A Szabadság Kör felhívja Magyarország valamennyi választójoggal rendelkező polgárát, hogy - függetlenül attól, hogy miként kíván szavazni - ne féljen élni alkotmányos jogával, és vegyen rész a népszavazáson.

Felszólítjuk a Kormányt és az állami szerveket, hogy tartsák tiszteletben ezen alkotmányos alapjogot, és tegyenek meg mindent, hogy a magyar polgárok éljenek a véleménynyilvánítás e demokratikus eszközével. Az Országos Választási Bizottság feladata a törvényesség, és az alkotmányos jogok érvényesülésének biztosítása.

Felerősödtek olyan hangok, amelyek lebeszélnek minket a népszavazáson való részvételről. A Szabadság Kör vallja, hogy a népszavazás jelentősége túlmutat annak politikai következményein. A népszavazás intézményével való élés a rendszerváltás jelentős vívmánya, a közvetlen demokrácia egyik fontos eszköze. Emlékezzünk arra, hogy a rendszerváltás egy népszavazással kezdődött, nevezetesen a négy igennel. Az a politikus, közéleti személyiség, aki arra kívánja rávenni az állampolgárokat, hogy ilyen fontos, az ország jövőjét jelentős mértékben befolyásoló kérdésben ne éljenek választójogukkal, kiírja magát a demokráciából. A Szabadság Kör nem osztja azon véleményt sem, hogy Magyarországon aránytalanul sok népszavazásra kerül sor. A rendszerváltás óta öt referendumon vettünk részt, ebből kettőt a kormány kezdeményezett.

A Szabadság Kör a leghatározottabban tiltakozik a közpénzek felhasználásával folyó kormányzati propaganda ellen, amely teljes mértékben alkotmányellenes. Ez a kormányzati magatartás sérti az Alkotmánybíróság által a népszavazással összefüggésben előírt valamennyi alkotmányos szervre és a kormányra nevesítve kiterjedő kötelezettséget.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: népszavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr97374104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása