Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Gyurcsány egyetlenegy ezreléken vergődik

2008.03.17. 13:37 politikus

"Miniszterelnök úr, amin Ön már két hete vergődik, az a költségvetés egy ezreléke" - szögezte le Navracsics Tibor Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalására reagálva.

A külföldi sajtó már csak olyan, hogy ír ilyet is és olyat is - fogalmazott Navracsics Tibor válaszul a miniszterelnök napirend előtti felszólalására. Gyurcsány Ferenc ebben ugyanis azt fejtegette, hogy a Financial Times szerint a népszavazás elriasztotta a befektetőket, egy hitelminősítő pedig leminősítette Magyarország hiteleit.

A Fidesz frakcióvezetője felidézte, hogy a Le Monde azt írta: a népszavazással Gyurcsány Ferenc személyesen is súlyos vereséget szenvedett, a BBC pedig úgy értékelte a március 9-i eredményeket, hogy az sorscsapás az MSZP-re és a kormányfőre nézve.

A Standard & Poor's jelentése szerint - amelyet Gyurcsány részlegesen idézett csak - március 9-e valóban erősen gyengítette a kormány mandátumát, de az elemzésben az is megtalálható, hogy vereség nem okoz majd jelentős költségvetési gondot, hiszen annak mindössze egy ezrelékéről van szó. A rossz időben bejelentett adócsökkentési javaslatok, a vártnál sokkal gyengébben fejlődő gazdaság és a stabilizációra vonatkozó tiszta perspektíva hiánya az oka annak, hogy gyengülnek Magyarország kilátásai.

"Miniszterelnök úr, amin Ön már két hete vergődik, az a költségvetés egy ezreléke" - szögezte le Navracsics hozzátéve, hogy ennél már sokkal nagyobb összegeket is csoportosítottak át kormányok természeti csapás, válság idején, és amelyik erre nem képes, az nem való kormányzásra. Megjegyezte: az ellenzék még javaslatokat is adott, tehát az sem lehet kifogás, hogy ne lett volna alternatíva.

A Fidesz frakcióvezetője felidézte az Alkotmánybíróság tiltakozását, miután a kormányfő a múlt héten bírálta a testületet. Példátlan, hogy hivatalban lévő miniszterelnök nyilatkozatai az Alkotmánybíróság tiltakozását váltsák ki - figyelmeztetett a fideszes politikus.

Az is példátlan, hogy mintha egy évvel ezelőtt azt mondta volna, túl vagyunk a nehezén, ehhez képest pedig kiderül, minden mintha csak most kezdődne. Önöknek nincsen világos képük arról, merre tovább - idézte a Standard & Poor's-t Navracsics, s hozzáfűzte, hogy leállt a gazdasági növekedés, a munkahelyteremtés, nő a munkanélküliség, az infláció.

3,3 millió embert nem lehet szimplán megtévesztettnek bélyegezni. Ne a választópolgárokra haragudjon azért, mert sikertelen a politikája - hívta fel Gyurcsány figyelmét Navracsics. Azon kell elgondolkodni, hogy jó-e Magyarországnak, hogy ma egy gyenge és hiteltelen miniszterelnöke van, ez vonható le a népszavazási eredményből tanulságként, és hogy ez megtörténik-e, csak a kormánypárti képviselőkön múlik - szögezte le a Fidesz frakcióvezetője.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság gyurcsány ferenc népszavazás navracsics tibor

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr40385899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása