Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

A pénzügyminiszter gyárát bérlő cég állami támogatásáról kérdez Ágh

2007.07.17. 16:07 politikus

Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő kedden írásbeli kérdést intézett a pénzügyminiszterhez azzal kapcsolatban, hogy Veres János tésztagyárának bérlője nagyarányú állami támogatásokhoz kapott az elmúlt időszakban.

A Magyar Nemzet keddi számában arról ír, hogy a Veres János pénzügyminiszter nyírbátori tésztagyárát bérlő dán tulajdonú Coloplast Kft. az üzemeinek fejlesztésére ötmilliárd forint, munkahelyteremtésre pedig egyedi kormánydöntéssel 260 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott az államtól.

A Fidelitas alelnöke azt szeretné megtudni ennek kapcsán Verestől, igazak-e a lapban megjelent információk, s amennyiben helytállóak, mi az oka a nagyarányú állami támogatásnak.

Ágh Péter tájékoztatást vár a minisztertől azzal kapcsolatban is, hogy mennyi bérleti díjat fizet az állami támogatásban részesített vállalat a tárcavezető tulajdonában álló cégnek.

***

Írásbeli kérdés

Dr. Szili Katalin
az Országgyűlés Elnöke részére

Helyben


Tisztelt Elnök Asszony!

"Milliárdos állami támogatás és a tésztagyári bérlet?" címmel a Házszabály 91. § (1) és (2) bekezdése alapján írásbeli kérdést kívánok benyújtani Veres János pénzügyminiszter részére.

Kérdésemre a választ írásban kérem.

Tisztelt Miniszter úr!

Az elmúlt időszakban számos olyan kormányzati döntés született, mely egyre nehezebb helyzetbe hozza a magyar kis- és középvállalkozásokat. Ezzel szemben a kormány előszeretettel támogat több multinacionális nagyvállalatot, akik több tízmilliós, százmilliós, vagy éppen milliárdos nagyságrendű segítségre tettek szert közpénzekből és a kormány jóvoltából.

Az idő előrehaladtával aztán a sokmilliárdos állami támogatások kapcsán egyre több gyanús és kérdésre okot adó körülmény merül fel. Így volt ez legutóbb a Hankook Tire Kft. gumigyárával kapcsolatban, és így van ez most a Coloplast Kft. nevű vállalat nyírbátori beruházásával kapcsolatban is.

A mai napon a Magyar Nemzetben megjelent írás szerint a Coloplast Kft. nevű cég ötmilliárd forint állami támogatásban részesült a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumtól, illetve a kormány egyedi döntése értelmében 260 millió forintos vissza nem térítendő támogatás is jár neki.

A cikk szerint a Coloplast Kft. nyírbátori beruházásához kapcsolódóan egy üzemcsarnokot bérel a Nyírbátori Tésztaipari Kft-től, mely éppenséggel az Ön tulajdonában áll.

Tisztelt Miniszter Úr!

Igaz-e a Magyar Nemzetben megjelent információ, mely szerint egy ötmilliárd forintos állami támogatásban részesült vállalat az Ön tulajdonában álló cégtől bérel üzemcsarnokot? Igaz-e a Magyar Nemzetben megjelent információ, mely szerint a kormány egyedi döntéssel juttatott 260 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást annak a vállalatnak, mely az Ön tulajdonában álló cégtől bérel üzemcsarnokot?

Ha a Magyar Nemzetben megjelent információk igazak, kérem, tájékoztasson arról, miért volt szükség arra, hogy a Coloplast Kft. számára a kormány egyedi döntéssel biztosítson negyedmilliárd forintnyi támogatást?

Ha a Magyar Nemzetben megjelent információk igazak, kérem, tájékoztasson arról, hogy mennyi bérleti díjat fizet az állami támogatásban részesített vállalat az Ön tulajdonában álló cégnek?

Nem tartja Ön meglehetősen furcsának, hogy most már lassan minden nagy állami támogatás kapcsán felmerülnek aggályok, gyanús körülmények és kormánypárti érdekeltségek?

Várom Miniszter Úr válaszát!

Budapest, 2007. július 17.

Tisztelettel:

Ágh Péter
Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: veres jános támogatások

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr11119739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása