Fidesz

Ez az oldal nem a Fidesz hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a Fidesz honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Elfogadhatatlan a tandíj

2007.08.24. 11:24 politikus

A Fidesz és a Fidelitas véleményét összegezte Ágh Péter pénteki sajtótájékoztatóján. Leszögezte: a kormány csúnyán átverte a fiatalokat, hiszen annak idején hevesen tagadták, hogy tandíjat akarnak bevezetni.
 
A Fidelitas alelnöke leszögezte: igazságtalan és elfogadhatatlan a tandíj, mert nem a tehetségen, hanem a szülők pénztárcáján múlik a továbbtanulás. Rámutatott: a megszorító intézkedések következtében egyre nehezebb a megélhetés és egyre nehezebb biztosítani a fiatalok jövőjét.

Emlékeztetett, hogy a kormány eddig rendkívül cinikusan állt az ügyhöz, hiszen meg sem hallgatta a hallgatók képviselőit, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciáját (HÖOK).

Az adatokat ismertetve Ágh Péter elmondta, hogy 2004-hez képest drasztikusan csökkent a felsőoktatási jelentkezések: míg 2004-ben 167 ezren, 2005-ben 148 ezren, 2006-ban 132 ezren , idén pedig mindössze 108 ezren jelentkeztek, miközben az érettségizők száma stagnál.

A fidelitasos politikus felszólította a kormányt, hogy ne vegye semmibe a fiatalokat, és vonja vissza a tandíjat, valamint gondolkodjon együtt a HÖOK-kal a felsőoktatási reform kapcsán. Mint mondta, minden parlamenti eszközzel azon lesznek, hogy a tandíj ellen fel tudjanak lépni, és szolidaritást vállalnak a HÖOK tiltakozó akcióival is.

Forrás: fidesz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: oktatásügy

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz.blog.hu/api/trackback/id/tr90170186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása